20 нови камери с изкуствен интелект взе МВР. Те ще

...
20 нови камери с изкуствен интелект взе МВР. Те ще
Коментари Харесай

МВР взе 20 нови камери с изкуствен интелект

20 нови камери с изкуствен интелект взе Министерство на вътрешните работи. Те ще снимат в двете платна и ще изпращат незабавно глобата в Единния център за обработка на нарушаванията, заяви вътрешният министър Калин Стоянов.

Той изясни, че Министерство на вътрешните работи ще закупи още 280 камери. След нарасналата интензивност по налагане на наказания има растеж и на събираемостта. Тя е 7 млн. лева за януари при 4 млн. лева за януари м.г. Има и спад на жертвите, регистрира министърът.

Всяка от регионалните дирекции ще разполага с по едно тези устройства, а две ще бъдат дадени за потребностите на Плевенската дирекция.

В устройствата са интегрирани усъвършенствани 4D НД FМСИ-радари и камери с висока разграничителна дарба, и са оборудвани с вграден изкуствен интелект. Това разрешава надзор на скоростта в голям брой платна, което ги прави добре използвани както по автомагистрали, по този начин и в градски условия.

Специално програмираната им система дава опция за наблюдаване на трафика и за тъкмо разчитане на регистрационните табели на транспортни средства при всевъзможни условия на осветеност (в тъмната и светлата част на денонощието). Високата резолюция на получените изображения разрешава покриване на до З ленти (в една и съща посока на придвижване или в противоположни направления на движение) в чудесно равнище на подробност. Системата разпознава типа на транспортното средство - леко или товарно. В положение е да разпознае скоростта и позицията му при напредване в зоната на засичане и разрешава регистрирането на нарушавания на голям брой транспортни средства по едно и също време да вземем за пример транспортни средства, движещи се в разнообразни ленти.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР