20-кратният победител от Шлема Новак Джокович и екстравагантният Ник Кирьос

...
20-кратният победител от Шлема Новак Джокович и екстравагантният Ник Кирьос
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Джокович - Кирьос 4:5, австралиецът сервира за сета

20-кратният победител от Шлема Новак Джокович и екстравагантният Ник Кирьос играят при резултат 4:5 в първи сет на тазгодишния край на Уимбълдън.

Тук на Gong.bg ще проследим срещата минута по минута

Великият сърбин преследва четвърта поредна и общо седма купа на “свещената трева” в Лондон, като се намира в серия от 27 победи в този шампионат. Това е край номер 35 в Шлема за Джокера и той ще се опита да редуцира изоставането си от Рафаел Надал на първото място по “мейджър” титли.

Австралиецът стана първият непоставен финалист на “свещената трева” от Марк Филипусис през 2003-та, когато той загуби от Роджър Федерер. Последният представител на “зеления континент” в мач за трофея на Уимбълдън бе Лейтън Хюит, който през 2005-а загуби от Марат Сафин.

ПЪРВИ СЕТ

Въпреки че стартира мача с двойна неточност Джокович натисна крепко в течение на подаването си и нямаше необикновен проблем да затвори. Още в първия си сервис-гейм пък австралиецът пусна подаване изпод, което обаче загуби при 40:0 в своя изгода. Нямаше обаче късмет да изпусне и направи 1:1 с ас на втори сервис. Ноле завоюва първо по-дълго разиграване за 15:0 в третия гейм, само че по-късно Кирьос още веднъж сподели класа от главната линия и направи уинър за 15 равни. Вторият ас на сърбина пък бе последван от неточност с предната страна на ракетата на противника му - 40:15. Невърнат сервис постави завършек на гейма - 2:1.

Sunday fun in the sun
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР