20 хиляди украинци са получили регистрация за временна закрила в

...
20 хиляди украинци са получили регистрация за временна закрила в
Коментари Харесай

Почти 73 хиляди са украинските граждани в България, очакваме още

20 хиляди украинци са получили регистрация за краткотрайна протекция в България единствено за седмица . Така общият брой на хората, получили краткотрайна протекция, доближава близо 52 хиляди, по информация на единния портал " България за Украйна ". Почти 73 хиляди са украинските жители у нас .

В момента на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дуранкулак има над 500 души, заяви БНР. От началото на съветската инвазия в Украйна в България са влезнали съвсем 160 хиляди украинци. Българските управляващи регистрират нарастване на бежанския поток към Европейския съюз в последните дни .

По думите на полковник Валери Рачев, началник на спешния щаб за бежанците от Украйна в идните дни се чака наклонност.

" Другият проблем е, че в Западната част на Украйна има над 7 милиона вътрешно разселени лица, които във всеки един миг могат да се трансфорат в емигранти ", сподели полк. Рачев.
 Съгласувани са 10 коридора за евакуация, 176 деца са починали в Украйна
Съгласувани са 10 коридора за евакуация, 176 деца са починали в Украйна

С коли и рейсове от Донецка, Луганска и Запорожка област

Той подсети, че още седмица влизащите в страната ни от Украйна могат да получат краткотрайна протекция и без регистрация, и то още на границата . Държавата удължи периода за удължената процедура до 15 април. След това влизащите в страната ни украински жители сами ще би трябвало да се записват.

" Заради това ние сме основали 198 пункта за регистрация в 65 града в страната, с цел да може процесът да върви непрестанно . Но с цел да го сложим под надзор, би трябвало да стартираме да работим доста интензивно на границите ", сподели полк. Рачев.

Той бе безапелационен, че след 15 април бежанците би трябвало наложително да са регистрирани, с цел да получават придобивките, които краткотрайната протекция разрешава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР