20-годишният Уилям Шанър от САЩ спечели златния медал на 10

...
20-годишният Уилям Шанър от САЩ спечели златния медал на 10
Коментари Харесай

20-годишен американец постави нов олимпийски рекорд

20-годишният Уилям Шанър от Съединени американски щати завоюва златния орден на 10 метра въздушна пушка на Олимпийските игри в Токио, като сложи и нов олимпийски връх. Той приключи на върха с 251.6 точки, които му осигуриха и златото, и върха. Шанър остави зад себе си двама китайски стрелци. На 2-ото място се подреди Лихао Шън, който остана с резултат 250.9 точки. Трети е Хаожан Йън, който се подреди надалеч обратно с 229.4 точки.

Хаожан Йън водеше в квалификациите и влезе там като първи резултат, до момента в който Шанър беше трети, а другият китаец Шън чак на 8-о място. Но във финала американският младок и Лихао Шън излязоха внезапно напред и трансфораха борбата за златото в дуел, който в последна беше за американеца.

Роденият в Колорадо Спринг стрелец стана и най-младият американец, който печели публично интернационално съревнование на пушка въобще. Преди Олимпийските игри в Токио той беше апетитен за една от огромните очаквания в този спорт, като през 2021-а година златото в Световната купа в Хърватия и беше част от американския тим в Делхи.

Крайно класиране на 10 метра пушка (мъже) в спортната пукотевица:

1. Уилям Шенър (САЩ)- 251.6 точки (олимпийски рекорд)

2. Лихао Шън (Китай)- 250.9 точки

3. Хаожан Йън (Китай)- 229.4 точки
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР