20-годишният Денислав Делчев, който участва в ролята на куче в

...
20-годишният Денислав Делчев, който участва в ролята на куче в
Коментари Харесай

Обръща ли се делото за скандалния клип в мола? Денислав твърди, че не е заплашван, но го било страх

20-годишният Денислав Делчев, който взе участие в ролята на куче в скандалния клип в мол Пловдив, изрично отхвърли да са го заплашвали или карали принудително да се снима във видеото. Всички са се държали с него добре, само че бил изплашен, тъй като Тошо Куката и Чеченеца били по-големи от него. Това сподели самия той пред Пловдивския областен съд, където продължава делото против инфлуенсърите.
Прочетете още
Срещу Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданове – Емили Тротинетката и посоченият за техен съизвършител Стоян Карапанов е повдигнато обвиняване за безчинство с извънреден цинизъм поради снимания на 3 април видеоклип. В него 18-годишният тогава Денислав Делчев лази вързан на каишка като куче, а тримата инфлуенсъри му подмятат разнообразни предмети и му дават команди, които да извършва.

Куката, Чеченеца и Емили от началото на процеса настояват, че Денислав самичък е желал да се снима в клипа и даже е платил на Стоян Карапанов 20 лв., с цел да взе участие и да стане прочут. В правосъдната зала Денислав отхвърли да е плащал на инфлуенсърите, с цел да взе участие във видеото, само че призна, че е дал пари за срещата с тях. По думите му 10 от тези 20 лв. Стоян Карапанов е дал на обвинените.

Скандалният клип обиколи интернет пространството откакто беше оповестен от Милен Стаматов – Готи и за броени часове събра хиляди реакции и гледания. Стаматов провежда и дарителска акция, с която да се помогне на Денислав, за който се твърдеше, че е със СОП. Парите трябваше да бъдат, с цел да се стартират правосъдни каузи против инфлуенсърите.

„ Около 4 април си седях у дома и преглеждах фейсбук и попаднах онлайн лъчение като съумях да смъква клипа преди да бъде заличен и го качих аз, с цел да изкажа възмущението си. Групата бяха вързали Денислав с колан, караха го да лае, хвърляха му чашки и го караха да се държи като куче ”, описа Милен Готи в правосъдната зала.

На идващия ден доста хора почнали да му пишат във фейсбук по какъв начин се възмущават. Единият от мненията бил на някогашната учителка на Денислав. Тя му споделила, че е с СОП и я помолил за контакти на детето.

„ Разговарях с родителите и непосредствено ги попитах дали желаят някаква помощ, с цел да си търсят правата. Баща му сподели, че обмисля това, само че сега няма финансова опция тъй като другото им дете е с диабет. Организирах се да създадем нещо като акция и му върнах позвъняване. Имах много познати, които желаеха да оказват помощ и му споделих да даде негова банкова сметка, с цел да не се занимавам аз с пари. Доста мои другари подариха дребни суми, откри се и юрист, който да поеме отбраната на Денислав. След няколко дни бях разпитан и в полицията във Варна. С Денислав не съм разговарял, видях го само на първото съвещание, тогава той ми показа, че е изплашен ”, добави Стматов.

Макар да не искаше да дава отговор на адвокатски въпроси, дали той самият е дарил пари, Готи разкри, че е дал 200лв на Денислав. Самият Денислав му бил споделил, че е бил заставен да взе участие във видеото.

Готи дефинира дейностите си като „ чисто хуманни ”, с цел да могат да се предотвратят бъдещи такива неща. Допълни и, че различен път е помагал на други фамилии.

В правосъдната зала стана ясно още, че Стаматов е комшия на Тихомир - приятелят на Емили, във Варна. По думите му не се познавали от преди клипа, само че няколко пъти разговаряли след видеото.

„ Разговорът даже е увековечен във видео, тъй като снимах до момента в който се карахме ”, добави Милен Готи.

Според инфлуенсърите всичко е било скица на Милен Готи и дружно с бащата на Денислав си разделили парите, които са постъпвали като дарения. По думите на Тошо Куката става въпрос за над 80 000 лв.. Самият Денислав пък сподели, че в сметката имало 5200 лв., от които той дарил 1200 лв. на три деца.

„ Първоначално не желаех да вървя в мола тъй като бях изтощен, само че Стян Карапанов доста пъти ми звъня и най-после отидох. Каза ми щяло да се снима скандално видео. В мола Тошо Куката стартира да ми изяснява какво би трябвало да върша в клипа - Емили да ме държи и аз да съм нейно куче и да извършвам командите. Аз го направих, лаех като куче и изпълнявах командите, носих чашата. След клипа със Стоян си тръгнахме. Прибрах се у дома тъй като на идващия ден бях на работа ”, описа Денислав за видеото. После се прибрал у дома, където бил обезпокоен и не споделил на майка му къде и с кого е бил.

По думите му никой не го е питал дали е склонен да се снима. На въпрос „ склонен ли бяхте ”, Денислав отговори, че тогава е бил обезпокоен и се съгласил. Твърди, че не са го заплашвали с нищо, само че го било боязън от Чеченеца и Куката тъй като били по-големи.

„ Тогава не съм осъзнавал какво върша, в този момент не бих се съгласил ”, добави той. Относно 20-те лв., Денислав отговори: „ Стоян ми изиска 20 лв. за срещата. Той им даде на тях 10 лв.. Не ми изясни защо бяха тези пари. След като излезнаха от ареста, сътрудник от бензиностанцията ми сподели, че Тошо Куката ме е търсил.

Оказа се, че това не е първият клип в който Денислав взе участие, само че по думите му, за другите два не е имал нищо срещу да се качват. Те били по какъв начин сервира питиета на Чеченеца и по какъв начин му се е качил на рамената.

Тъй като делото не е изяснено до дъно, то ще продължи на 14 март. Тогава ще бъдат изслушани още няколко очевидци и движимости лица. Съдия Светослав Узунов постанови Елизабет, която е снимала клипа, да бъде доведена наложително за идващия път, защото е била призовавана 2 пъти, а не се явява. Той и наложи и санкция в размер на 100 лв..
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР