20-годишният български тенисист продължава да пише своята история. Младокът направи

...
20-годишният български тенисист продължава да пише своята история. Младокът направи
Коментари Харесай

Приказно: Невероятен Андреев с първи 1/2-финал на Чалънджър

20-годишният български тенисист продължава да написа своята история. Младокът направи следващ страховит мач и показва отлична игра в още един дуел от Чалънджъра във Форли, като победи Еван Фурнес в три сета (7:6(6), 4:6, 6:3 в обособените части).
След тази близо тричасова борба Андреев се добра до първи полуфинал в кариерата си на такова равнище. Още на следващия ден той ще играе против спечелилия от двойката Пол Джъб и Джей Кларк в спор за място на желан край.
В днешния дуел Андреев имаше огромно преимущество при играта на непознат сервис, като постоянно стигаше до точки за пробив против Фурнес (почти при всяко негово подаване). Въпреки непрекъснатото напрежение обаче съперникът му рядко се пропукваше и показваше най-хубавото от себе си в най-напрегнатите моменти.
Пробивът за софиянеца пристигна чак за 5:4, само че това не значеше, че сетът е завършил, защото последваха общо още 3 следващи пробива, което докара събитията до тайбрек. Там Адриан смъкна доста равнището първоначално и изостана с 0:5 точки. Фурнес обаче след това не се възползва от 4-те си сетбола, а българинът сподели забележителна душeвност, с която обезврежда опциите за противника си, стигна до сетбол от своя страна и още с първия късмет го сграбчи.
Втората част потегли по същия метод - Фурнес още веднъж не бе постоянен на сервис, само че и още веднъж не бе продънен първоначално. Постепенно качи и равнището на сервиране, като подобрението се придвижи и при посрещането му, увеличавайки и дълбочината, с което си подсигурява пробив, който се оказа единствен и задоволителен за него в частта.
В третия сет номер 289 в света продължи да сервира чудесно, само че това важеше и за Андреев. Ключовият миг бе в осмия гейм, когато българинът подвигна доста оборотите и игра доста нападателно, с което реализира пробив за 5:3. След това Адриан бе повече от безапелационен и не даде късмет на съперника при своя сервис за спечелването на мача.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР