20-годишната Петя Тодорова загуби живота си, защото искаше да стане

...
20-годишната Петя Тодорова загуби живота си, защото искаше да стане
Коментари Харесай

Зверство! Емил убил бременната Петя, защото носела нероденото му дете

20-годишната Петя Тодорова загуби живота си, тъй като искаше да стане майка. Искаше да роди детето на обичания си. Той обаче я удуши, скачайки върху корема й. Името на Петя, дружно с тези на още 22 дами, бяха прожектирани върху фасадата на Народното събрание от Българския хелзинкски комитет. Акцията бе във връзка дебатите в обществото за Истанбулската спогодба. Mного дами са подлагани на домашно принуждение. Някои са се оплаквали на разнообразни институции, само че без резултат, написа dir.bg.

На 5 март 2013 година в столичната полиция е получен сигнал за открит мъртвец в бетонна шахта в местността " Смърдана " в Западен парк. Пристигналите служители на реда вадят от шахтата голото тяло на 20-годишната Петя Тодорова. Часове по-рано родителите на младата жена са подали сигнал за издирването й.

За последно двамата видели Петя на 4 март по обяд в региона на кв. „ Обеля”, където живеела. Тогава била с двама младежи. Криминалистите бързо стигат до тях. Това са 19-годишният Емил Азов и 24-годишният Михаил Миков. В ареста двамата бързо си признават и описват една злокобна история.



През 2011 година срамежливата и затворена Петя се срещнала с Емил по интернет. Двамата имали интимни връзки, само че младежът постоянно се държал жестоко с момичето. В началото на март 2013 година Петя схванала, че е бременна. Веднага споделила с родителите си, а по-късно и с бъдещия татко Емил. Той обаче въобще не останал удивен от новината. Свързал се с приятеля си Михаил и двамата се срещнали. 19-годишният Емил декларирал пред 24-годишния Михаил, че не желае да има бебе, само че няма да даде и пари за аборт. Затова решили, че най-лесно е да я убият.

Във съдбовния 4 март Емил и Михаил отишли в жк " Обеля ", където живеела Петя с родителите си и я поканили да излезе с тях. Отишли първо в дома на бъдещия татко в жк " Люлин ", а по-късно тръгнали сякаш на разходка в Западния парк.

Там пръв Емил се нахвърлил върху Петя. Младата жена се разплакала и го молила да не я бие. Извинявала се, че е забременяла. Това обаче не спряло двамата озверели мъже. Първо Емил, а по-късно и Михаил я били с дървени летви и юмруци. След това 19-годишният скачал по корема и главата на бременната Петя, а най-после тя била удушена.

Убийците я съблекли и хвърлили голото й тяло в бетонната шахта. След задържането им, нито един от двамата не изразил съжаления за зверското ликвидиране.

Няколко дни по-късно обаче при гледането на мярката им за неотклонение Емил Азов съобщи: " Ужасно скърбя за стореното. Искам да изкажа съболезнованията си на околните на Петя. Бях мощно обиден тогава и не мислех ".

Приятелят му Михаил също сподели пред магистратите, че съжалява извънредно доста и даже би се самоубил поради стореното от него.

В правосъдната зала обаче се появи някогашната другарка на Емил - Даниела Георгиева. Младата жена описа, че е водена в същия парк от Азов, като той излял върху якето й запалителна течност и я е заплашил, че ще я изгори жива, в случай че реши да приключи връзката си с него. В показанията си Георгиева съобщи, че Азов неведнъж я причаквал пред жилището й, като един път даже е създал изстрел с газово оръжие и е напръскал със сълзотворен газ татко й.

Три години по-късно - през март 2016 година, Върховният касационен съд удостовери присъдите от общо 50 година затвор на Емил Азов и Михаил Миков. Те бяха приети за отговорни в ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод, с особена свирепост и преднамерено.
Азов получи 30 година, а Миков - 20 година, единствено тъй като направиха цялостни признания и както е записано в закона доживотните им присъди бяха понижени с една трета.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР