20-годишен младеж се изправя на подсъдимата скамейка след възобновяването на

...
20-годишен младеж се изправя на подсъдимата скамейка след възобновяването на
Коментари Харесай

Съдят младеж, запалил къщата на дядо си в Елена, навявала му лоши спомени

20-годишен юноша се изправя на подсъдимата пейка след възобновяването на работата на Окръжния съд във Велико Търново, с цел да дава отговор за палеж на имущество със забележителна стойност.

На Никулден през 2017 година в гр. Елена, като малолетен, само че с опция да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си, запалил къща с гараж на стойност 46 156 лв., като пожарът се е разпрострял и върху друго имущество със забележителна стойност - къща на стойност 80 453 лева, ведно с гараж на стойност 6225 лева, лек автомобил „ Сузуки Самурай " на стойност 3900 лева и намиращите се в пространствата движимости на стойност 6219 лв..

Вследствие на палежа са последвали обилни вреди по двата парцела на обща стойност 32 480 лева, написа в обвинителния акт.

На 5 декември преди 3 година подсъдимият научил, че дядо му е умрял. Разстроил се и почнал да дави тъгата си с алкохол. Малко след среднощ решил да възпламени къщата на дядо си, защото по отношение на нея имал единствено неприятни мемоари. Лумналите пламъци бързо унищожили парцела и единствено намесата на пожарната избавила този на съседа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР