20 години затвор и глоба от близо милион долара заплашват

...
20 години затвор и глоба от близо милион долара заплашват
Коментари Харесай

Българин, търгуващ с биткойни е застрашен с 20 години затвор

20 години затвор и санкция от близо милион $ заплашват българина, чието изгонване желаеха Съединените щати. Росен Йосифов е упрекнат, че е подкрепил скица за пране на пари посредством търговия с биткойни.

Арестът на Росен Йосифов през декември става пред очите на щерка му, оповестява бТВ. " Беше безспорен потрес. Изведнъж ни разсъниха и просто ни споделиха – стойте в хола, сядайте на диваните, без да говорите ", спомня си Паола Йосифова, щерка на Росен Йосифов.

Решението за изгонването, Софийският апелативен съд стимулира с данни от проверяващите в Съединени американски щати. Според тях, румънци измамили американци посредством подправени разгласи в онлайн аукциони. Последвало пране на пари – извоюваното било обърнато в биткойн. За Йосифов се твърди, че общувал непосредствено с някои от нарушителите.

" Росен Йосифов е знаел, че оказва помощ в интервенция за пране на пари на румънските съконспиратори, които са правили измамническа активност. Йосифов е вземал такса за предоставените от него услуги. Йосифов обменял биткойн, посредством преводи на ръка, като по този метод избягвал нуждата да употребява финансови институции ", настояват от съда.

От биткойн общността са сюрпризирани. " Той оперира от години, може би неговата услуга е от по-старите в сферите, постоянно е претендирал персонална информация. Това може да е някакво предизвестие към цялото криптовалутно общество в България, че това може да се случи с всеки, който търгува с биткойни или криптовалута ", разяснява Владислав Драмалиев.

Близките на Йосифов към момента не знаят по кое време ще бъде екстрадиран.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР