20 000 семейства повече ще получават детски надбавки от 2018

...
20 000 семейства повече ще получават детски надбавки от 2018
Коментари Харесай

Какво мислят майките за увеличението на детски надбавки?

20 000 фамилии повече ще получават детски надбавки от 2018 година. Това ще стане допустимо, в случай че бъде признат новият поход за погашение на фамилните помощи за деца, очакван от общественото министерство за Бюджет 2018. Размерът на помощите също ще бъде повишен от 37 на 40 лева за първо дете. От идната година с 3, 8 % ще са по-високи и пенсиите, а майчинството за втората годна се усилва с 40 лв.. Карина Караньотова ревизира какви са настройките измежду майките и какво още би трябвало да се промени, с цел да се подтиква раждаемостта.

Цветана Драганова е майка на три деца - на 9, на 5 и на 1. Взимала е детски набдавки след раждането на второто си дете, само че в този момент не попада в графата на хората, които получават месечна помощ за развъждане на дете. Намира го незаслужено, тъй като надвишават заложените в законодотелството 400 лева на член от фамилията единствено с 11 лв..
Цветана Дрганова: Дори и ние многодетните родители, без да изкарваме кой знае какъв брой доста пари, не влизаме. Всъщност тази помощ би трябвало да бъде наречена помощ за обществено слаби родители, а не помощ за развъждане на дете. Основният проблем е, че този закон е дискриминативен, не е редно децата да бъдат дискриминирани по този симптом приход на фамилията.
Предвидените от 2018 година промени плануват да се вкара спомагателен рентабилен аршин за приемане на месечни помощи за деца и от фамилии с месечен приход на човек от 400,01 лева до 500 лева Те ще вземат 80% от цялостния размер на помощта.

Това само подтиква укриване на приходи за приемане на тези надбавки, които няма и да разясня какъв брой смешни са.
За съпоставяне всички работещи и живеещи в Германия родители взимат помощ за развъждане на дете в размер на съвсем 200 евро месечно, без значение от месечния приход, в Австрия и Швейцария парите са към 150 евро. В Люксембург детските надбавки се изплащат, с цел да компенсират част от разноските, свързани с развъждането и образованието на децата. Повечето български майки са уверени, че надбавките би трябвало да се взимат от всички.
Това ни се поставя, без значение какъв ти е приходът, те са длъжни за децата. Всяко едно дете заслужава тази поддръжка, те се харчат за децата, в последна сметка едни обувки са 50 лева и това е помощ за всяко дете, а не обществена помощ.
Въпреки че общественото министерството не възнамерява скоро месечната помощ да се получава от всички родители, е планувано от следващата година право на фамилни добавки за деца да имат хората с приход до 450 лв. на член от семейството, а не както до момента - 400.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР