2-годишното бездействие на кмета на район Лозенец е възмутително, а

...
2-годишното бездействие на кмета на район Лозенец е възмутително, а
Коментари Харесай

В конкурса за изграждане на нова спортна сграда могат да участват само клубове и федерации |

" 2-годишното безучастие на кмета на регион " Лозенец " е възмутително, а не състезанието за нова спортна зала в двора на 21 СУ. В състезанието могат да вземат участие единствено спортни клубове и федерации ", съобщи ръководителят на Столичен общински съвет Георги Георгиев.

Реакцията му е в отговор на и кмета на региона Константин Павлов, в която се твърди, че състезанието се афишира преждевременно.

" Още предходната година предложихме пустеещата и незавършена постройка в двора на 21 СУ " Христо Ботев " на ул. " Люботрън " да бъде превърната в съвременна спортна зала за децата на София. Кметът Павлов имаше 2 години да прояви самодейност и да откри метод да възвърне постройката – за 2 години нищо. Сега, когато общинският съвет и Столична община афишират конкурс, се получават неуместни обвинявания за припряност. За да пресека спекулациите, подсещам, че процедурата ще е за спортни клубове и федерации. Не за вложители или компании ", изясни Георгиев.

Той акцентира, че не става дума за бързане, а за закъснение. " Хората чакат от нас работа, не да прехвърляме проблемите от директория в директория. Съгласен съм с изказванията на сътрудниците, че натрапвам ново движение на работа, само че надълбоко имам вяра, че сме на тази позиции, с цел да решаваме проблеми, а не да се мотаем и да губим времето на жителите ", сподели Георгиев.

" За да подсигуряваме транспарантното осъществяване на процедурата за спортната зала в двора на учебното заведение, конкурсната документи ще бъде прегледана и утвърдена от общинските съветници ", разясни Георги Георгиев.

След обществен конкурс състезателен клуб или федерация ще има право да довърши остарялата постройка и да построи съвременна спортна база. Конкурсът е за безплатно и срочно право на градеж против ангажимент за дотъкмяване и цялостно съоръжение на постройката. С изискванията на състезанието ще се подсигурява право за свободно прилагане на спортната зала от учениците на 21 СУ " Христо Ботев " и потреблението й единствено за спортни занимания.

Председателят на общинския съвет напомни, че през предходната година СОС промени наредбата за ръководство на спортни парцели в разговор със спортни клубове, федерации и спортисти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР