2-годишно дете е получило гърч, докато е било на ясла

...
2-годишно дете е получило гърч, докато е било на ясла
Коментари Харесай

2-годишно получи гърч в русенска ясла, свестяват го с мокри чаршафи

2-годишно дете е получило спазъм, до момента в който е било на ясла в Русе, а колата за спешна помощ се е забавила с над 30 минути, осведоми Нова телевизия по показания на родителите му. 

Двегодишната Тея към този момент е добре, въпреки да остава за наблюдаване в болница.

„ Получих позвъняване от приятелката ми, че детето е с висока температура и би трябвало да го прибера от яслата. Бях на „ Дунав мост ”, само че се върнах ”, описа в ефира бащата на детето Милен Димитров.

По думите му той е заварил момиченцето сгърчено, свито на топка и в безпомощно положение. То не имало хронични проблеми. „ Беше крепко сутринта. Играхме си преди да го заведа на ясла ”, уточни той.

„ Нямаме право да даваме медикаменти на децата в яслата. Започнахме да обгръщаме детето с влажни чаршафи с вода и оцет, с цел да свалим температурата. Правехме и масаж, защото  детето беше сковано. Следяхме да не си глътне езика ”, съобщи Теодора Миткова, здравна сестра, Детска ясла №9, Русе.

„ Висока сдържаност имаше. Детето получи цианоза. Скова цялото тяло. Бяхме доста уплашени. Стресът беше за целия екип ”, твърди Дарина Данева, здравна сестра, Детска ясла №9, Русе.

По думите на двете дами е имало две позвънявания до Спешна помощ. Първият път съобщили за дете с висока температура, само че десетина минути по-късно позвънили отново, с цел да оповестят за превивам. Това става в границите на 20-25 минути.

„ Когато парамедикът пристигна, той излезе от колата за спешна помощ без куфар и чанта. Наложи се да се върне за оборудването. След това изнесох детето на ръце, с цел да тръгнем към болничното заведение ”, безапелационен е бащата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР