2,95 млн. евро за закупуване на снаряди за Украйна са

...
2,95 млн. евро за закупуване на снаряди за Украйна са
Коментари Харесай

Гражданите на Словакия събраха за два дни 3 млн. евро за снаряди за Украйна

2,95 млн. евро за закупуване на снаряди за Украйна са събрали единствено за два дни жители на Словакия. Събирането на средства бе оповестено в отговор на отхвърли на словашкото държавното управление да се включи в проведеното от Чехия закупуване на снаряди за Украйна.

Набирането на средства ще разреши на участниците в него да оказват помощ на Украйна, заобикаляйки държавното управление на Робърт Фицо. Фицо даде обещание на гласоподавателите си, че при него Словакия няма да изпрати нито един патрон в Украйна.

Фицо отхвърли да взе участие в чешкия план за закупуване на снаряди, към който към този момент са се включили към 20 страни.

Словашкият министър председател споделя, че западната помощ за Украйна единствено удължава войната и че Киев би трябвало да стартира договаряния с Москва.

" Ако държавното управление не го направи, ние ще го създадем ", гласи слоганът на уеб страницата на самодейността " Боеприпаси за Украйна ".

Повече от 47 хиляди души са създали дарения все още.

Един от основателите на акцията е 99-годишният Ото Шимко, оживял от Холокоста, взел участие в словашкото въстание против нацистите през 1944 година

" Трябва да изгоним Путин от Украйна. Трябва да го победим ", сподели Шимко пред BBC. — Преживях Втората международна война. Борих се с него. Знам, че нямаше смисъл да договарям с Хитлер и няма смисъл да договарям с Путин.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР