2,8 млрд. лева са заложени в настоящия проектобюджет за републиканската

...
2,8 млрд. лева са заложени в настоящия проектобюджет за републиканската
Коментари Харесай

Андрей Цеков: 2,8 млрд. лева са заложени в проектобюджета за републиканската пътна мрежа

" 2,8 милиарда лв. са заложени в сегашния проектобюджет за републиканската пътна мрежа ", съобщи министърът на районното развиване и благоустройството по време на конференция, на която показа екипа и основните цели на политическото управление на ведомството.

Цеков уточни, че стартира разработка на стратегически документ за развиване на републиканската пътна мрежа у нас в партньорство на АПИ със Световната банка.

" България не е обвързвана с автомагистрала и скоростен път с нито една от прилежащите страни, като изключим Турция. Не е построена връзката със Северна Македония, не е построена автомагистрала " Европа " със Сърбия, не е построен кулоар номер 6 и не е построена автомагистрала " Черно море ". Не е построена и връзката сред Русе и Маказа, както и автомагистрала " Хемус ", уточни министърът.

" Това, което имаме като завещание от предишното, не е решавано или е решавано на парче ", безапелационен бе Цеков.

Той изясни, че ведомството ще подписа анекси с общините, с цел да могат те да довършат към този момент стартиралите планове по места, свързани с общинската инфраструктура. Министърът посоч, че е насрочил одит на договорите за настоящи поправки и поддръжка на пътищата, предоставени от служебното държавно управление за към 4 милиарда лв..

След одита са открити нарушавания за непрозрачно разходване на обществени средства и по тази причина процедурите са прекъснати. Новите публични поръчки за зимно поддържане ще бъдат оповестени неотложно по аршин " най-ниска цена ", както е по закон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР