2,5 млн. лева за увеличаване на възнагражденията на служителите в

...
2,5 млн. лева за увеличаване на възнагражденията на служителите в
Коментари Харесай

Правителството в оставка вдигна заплатите на служителите в областните администрации

2,5 млн. лв. за увеличение на възнагражденията на чиновниците в регионалните администрации, считано от 1 юли, отпусна държавното управление в оставка. Това оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет (МС), представени от Българска телеграфна агенция. 

Увеличението на възнагражденията става допустимо въз основа на декларирано от регионалните администрации понижаване на числеността на личния състав им с 54 щатни бройки.

Средствата са утвърдени от Народното събрание при актуализацията на държавния бюджет за 2022 година Целта е стабилизиране на административния потенциал и мотивацията на чиновниците, и привличане на първокласен експертен капацитет в районните структури на администрацията.

Паралелно с процеса на оптимизация, в ход е подготовката за въвеждане на споделени услуги в региона на финансово-счетоводната активност и прекачване на оперативната счетоводна отчетност от регионалните администрации към единно звено в Министерския съвет. Споделените услуги в региона на финансово-счетоводните действия ще обзет работните процеси на настоящата отчетност по всички доходи, разноски, прехвърляния, придвижване на активи и пасиви, рекапитулация и начисляване на възнагражденията на чиновниците в регионалните администрации.

Днешното решение на държавното управление е в сходство със Споразумението на взаимно ръководство на Република България 2021-2025 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР