2,4 млн. евро за цяла година! Такава заплата предполага доста

...
2,4 млн. евро за цяла година! Такава заплата предполага доста
Коментари Харесай

Почти 2,5 млн. евро заплата за шефа на съдиите в Италия. Колко изкарват реферите?

2,4 млн. евро за цяла година ! Такава заплата допуска много виновна работа. И това е по този начин!

Никола Рицоли - ръководителят на съдийската комисия към футболната централа в Италия, може да се похвали, че взима по 200 000 евро на месец като главен отговорник по честната игра в едно от най-оспорваните и обсъждани шампионати по света. Това оповестява локалното издание " Кориере дело спорт ".

Бившият проектант, който е избиран 7 пъти за Съдия на годината в Италия и управлява срещи от 2002 до 2017 година, включително и финала на международното състезание през 2014 година и последния мач от Шампионската лига през сезон 2012/2013, е най-добре заплатен на тази позиция. Нещо повече! Неговото месечно заплащане е с 40 000 евро на месец повече от това на предшественика му Доменико Месина (160 000 евро на месец).

Снимка: Getty Images

И до момента в който Рицоли се занимава най-вече със съдийска работа, то неговите подопечни могат да комбинират професионалните си отговорности на терена с работата, за която са квалифицирани. За всеки един наряд основният арбитър на мач от Серия " А " взима 3800 евро . Това прави по 15 200 евро, в случай че наблюдават за разпоредбите в 4 срещи на месец.

Асистентите взимат по 1000 евро за наряд. Най-ниско платени в системата са четвъртите съдии с по 500 евро на мач.

От два сезона съдиите са подпомагани от системата VAR . За задачата бяха назначени и подготвени нови съдии, които да наблюдават екраните по време на мач и да алармират при противоречиви обстановки. Техните възнаграждения са 1500 евро на наряд.

Снимка: Getty Images

Плащанията в шампионата за Купата на Италия зависят от стадиите в него . В първите мачове основните съдии получават по 1000 евро, за четвъртфинал - 1500 евро, за полуфинал - 2500 евро, а за край - като за мач в шампионата.

Такава е и в мача за Суперкупата на страната - 3800 евро за 90 минути на терена.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР