1970 кутии /39 400 къса/ недекларирани цигари без акцизен бандерол

...
1970 кутии /39 400 къса/ недекларирани цигари без акцизен бандерол
Коментари Харесай

Кораб под малтийски флаг опита да внесе нелегално 2000 кутии цигари

1970 кутии /39 400 къса/ недекларирани цигари без акцизен бандерол откриха митнически и гранични чиновници в необитаема каюта на транспортен съд. Плаващият под малтийски байрак съд е дошъл в Бургас на 29 август вечерта от Турция. Служители от Митнически пункт "Пристанище Бургас Център " и чиновници на Гранична полиция от Граничен контролно-пропусквателен пункт "Пристанище Бургас " правят входяща контрола на кораба, при която са поканили капитана и екипажа да заявяват пренасяните и подлежащи на обявление артикули, валута и валутни полезности.

Капитанът е показал пред митническите чиновници капитанска декларация, декларация от екипажа и декларация за съдържащите се в кораба артикули и имущество.

След легализация на въпросните документи, митническите и гранични чиновници пристъпват към взаимна физическа инспекция на кораба, за която е подадено искане от Гранично полицейско управление-Бургас. В хода на инспекцията, в една от необитаемите каюти на кораба, те откриват 197 кашона, съдържащи общо 39 400 къса недекларирани цигари от четири разнообразни търговски марки, всички с надписи "For duty free sale only ". Контрабандните цигари са конфискувани. На капитана на кораба - турски жител с букви S.D., е формиран акт за нарушаване на Закона за митниците.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР