19 участници в международна престъпна група, занимавала се с кражба

...
19 участници в международна престъпна група, занимавала се с кражба
Коментари Харесай

Неутрализираха престъпна група за кражби на автомобили в Европа

19 участници в интернационална незаконна група, занимавала се с кражба на коли и препродажбата им в редица европейски страни и Близкия Изток, е разрушена при извършена профилирана полицейска интервенция, ръководена от Европол. Тя е осъществена главно на територията на Испания и в нея са взели участие чиновници на Гражданската армия на Испания, на Главната дирекция „ Национална полиция “ от България и полицейски сили от Португалия.
Разследването е почнало от управляващите в Испания през 2016 година, които достигнали до български жител. Последвал е продан на информация сред полицейските служби на България и Португалия.
В хода на следствието, осъществено от криминалисти на ГДНП, била открита самоличността на българина - В. П. /59 г./, прочут на полицията у нас, съден по-рано за автомобилна кражба, подправяне на документи и препродажба на крадени транспортни средства, съобщи.
По линия на интернационалния продан тази информация незабавно била предоставена на испанските управляващи, на които българската страна е оказала подпомагане и при доказване на незаконната активност на В. П. и кръга лица към него. В рамките на интервенцията у нас са открити и арестувани част от първокласните коли, предмет на закононарушенията, осъществени в Кралство Испания. Освен това са открити и други инкриминирани коли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР