19-тото издание на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми

...
19-тото издание на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми
Коментари Харесай

ReBonkers става домакин на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми

19-тото издание на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми обичайно ще се се организира в град Варна сред 14 и 20 септември в новото различно младежко пространство „ ReBonkers ". Прожекциите навън пък ще се организират на входа на Морската градина. Това стана ясно на провелата се по-рано през днешния ден конференция в Радио Варна.

И тази година Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми ще се организира под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, а съорганизатори са Областния съвет на БЧК и Медицинския университет-Варна.

Програмата на Фестивала се състои от спортна стратегия в категориите червенокръстки, здравни, документални и игрални филми. Сред тях е документалният филм " Тихо завещание ", отдаден на известна преводачка от жестомимичен език, както и документалният филм на Стефан Командарев " Живот за живота ", отдаден на донорството.

Част от програмата на фестивала се предлага още веднъж и в онлайн вид, а събитията са с вход свободен от 15, 17 и 19 ч. Специални посетители на фестивала са доцент доктор Лиза Боева и Ицко Финци с Бокачо. „ Декамерон ": философия на чупливия свят.

Темата на 19-тото издание на Фестивала е " Пандемия - Общество - Кино ". Тя отразява изключителното състояние, в което светът се намира от две години.

19-тото издание на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми ще покаже на своята аудитория достиженията на хуманизма във времена на тествания, породени от здравни и филантропични рецесии, естествени бедствия и военни спорове в света. Нещо повече, посланията на киноизкуството ще активизират силата на вярата и духа на хора, общности и нации за по-мирен и обективен свят, обединени от девиза на фестивала „ Чрез хуманизъм към мир и другарство "!

ПРОГРАМАТА

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР