19 отбора се записаха за участие в турнира за Купата

...
19 отбора се записаха за участие в турнира за Купата
Коментари Харесай

19 отбора се записаха за участие в Купата на ББЛ

19 тима се записаха за присъединяване в шампионата за Купата на ББЛ през този сезон. Срокът за подаване на поръчки изтече в петък, като следва и да бъде изтеглен жребият.

Най-много са представителите на район Запад на ББЛ А група. Балкан -2 ще пази трофея си от предишния сезон в компанията още на Спортист Своге, Правец, Политехника, Спартак Сандански, Енигма Фойерверк, Микс и Миньор 2015.

Първите пет тима от район Юг също подадоха поръчки – Хасково, Хебър, Вихър Айтос, Академик Пловдив -2 и Пловдив Мамбас. Регион Център пък ще бъде показан от Чардафон Габрово, Чавдар Троян и Видабаскет.



Три тима от ББЛ Б група също ще се включат в конкуренцията. От район Запад това са Ахил и Йънг Бойс, а от Юг – Олимпия Ямбол.

Надпреварата ще започва при започване на 2023 година, като дуелите от първия кръг ще са на 14 и 15 януари.На 11 и 12 февруари ще се проведат срещите от втория кръг, а от третия тъкмо месец по-късно - на 11 и 12 март. Финалната четворка, която ще дефинира и носителя на трофея за сезон 2022/2023, е планувана за 15-16 април.

До момента Купата на ББЛ са печелили Балкан -2, Хебър и Спортист Своге.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР