19-годишният датчанин Холгер Руне поднесе най-голямата изненада при мъжете от

...
19-годишният датчанин Холгер Руне поднесе най-голямата изненада при мъжете от
Коментари Харесай

19-годишен младеж отстрани Циципас в Париж

19-годишният датчанин Холгер Руне сервира най-голямата изненада при мъжете от началото на Откритото състезание на Франция по тенис, откакто надигра поставения под номер 4 в схемата Стефанос Циципас (Гърция) със 7:5, 3:6, 6:3, 6:4. Успехът обезпечи на Руне класиране за четвъртфиналите. Руне, за който това е първо присъединяване в главната скица на шампионата в Париж, сподели игра на извънредно високо равнище и закономерно надигра Циципас.

Гъркът, който през предходната година игра във финала на " Ролан Гарос ", губейки го в пет сета от Новак Джокович, стартира малко по-добре мача и поведе с 3:1 гейма, само че дебютантът Руне незабавно съумя да изравни за 3:3. Датчанинът получи втора опция за пробив в 11-ия гейм на първия сет и я осъществя, с цел да поведе с 6:5, а малко по-късно взе и откриващата част. Във втория сет играта бе равностойна, само че при 4:3 гейма в своя изгода Циципас съумя да вземе подаването на Руне от 0:30 и това го поведе към равнене на сетовете. Решаващият миг в третия сет, а и в мача, пристигна в шестия гейм, когато Руне направи пробив на нула, с който поведе с 4:2 гейма. Това в допълнение стимулира датчанина и в четвъртия сет той непрекъснато доближаваше до точки за пробив при сервис на Циципас. Това му даде задатък от 5:2 гейма и опция да сервира за място на четвъртфиналите.

Тук обаче неналичието на опит у Руне се прояви и Циципас взе два следващи гейма на нула, с цел да понижи на 4:5. Гъркът доближи и до три точки за пробив за равнене на геймовете в сета, само че с отличен сервис датчанинът спасяваше тези благоприятни условия и съумя да затвори мача още при първия си мачбол.

На четвъртфиналите Руне ще играе с различен представител на Скандинавия - норвежеца Каспер Рууд. Поставеният под номер 8 в схемата Рууд се оправи ненадейно елементарно с 6:2, 6:3, 3:6, 6:3 с поляка Хуберт Хуркач за 2 часа и половина игра.

Рууд имаше проблеми само в третия сет, в който позволи пробив за 2:4, само че през останалото време контролираше умерено играта. Хуркач пък направи 39 непредизвикани неточности в мача против едвам 19 за норвежеца, което наклони везните в интерес на скандинавеца.

За 23-годишния Рууд това е първо класиране на четвъртфинал в шампионат от " Големия шлем ", като това е петото му присъединяване в главната скица в Париж.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР