19-годишната американка Кейти Макнали ще бъде съперничка на Цветана Пиронкова

...
19-годишната американка Кейти Макнали ще бъде съперничка на Цветана Пиронкова
Коментари Харесай

Пиронкова срещу 19-годишна в квалификациите в Маями

19-годишната американка Кейти Макнали ще бъде съперничка на Цветана Пиронкова в първия кръг на квалификациите за главната скица на тенис шампионата в Маями от серията АТР1000.

Другата българска представителка в конкуренцията оттатък Океана - Виктория Томова, ще се изправи против чехкинята Тереза Мартинцова. Това дефинира жребият за квалификациите в конкуренцията.

Пиронкова ще играе на втори шампионат за годината. Тя се класира за главната скица Откритото състезание на Австралия през февруари, само че отпадна в първия кръг. Тъй като сега е 131-ва в международната класация, българката не може да стартира непосредствено значимите мачове в Маями. Тя ще би трябвало да реализира 3 триумфа в квалификациите.

Снимка: Getty Images

Още в първия кръг я чака тежък мач. Талантливата американка Макнали е номер 48 в света и през предходната седмица стигна до четвъртфиналите в Гуадалахара.

Пиронкова игра за последно в главната скица в Маями през 2017 година - преди да се отдръпна за близо 3 години поради майчинство. Най-доброто ѝ показване е постигане до 3-ти кръг през 2014 година

Снимка: Reuters

Очаква се мачът на Пиронкова и Макнали да стартира към 18:00 ч. българско време през днешния ден (22 март).

От 18:30 ч. пък втората ни ракета Виктория Томова (145-та в света) ще играе за първи път с Мартинцова. Това ще бъде нейн четвърти опит да прескочи първия кръг на квалификациите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР