19-годишен мъж от Тексас излезе зад борда от круизен кораб на Royal Caribbean. Продължаващото издирване все още не го е намерило

...
19-годишен пътник на круизен кораб излезе зад борда в Карибите
Коментари Харесай

19-годишен пътник на круизен кораб излезе зад борда в Карибите във вторник и издирването му продължава, според круизната компания Royal Caribbean и семейството на пътника .

Но един роднина на изчезналия жител на Тексас Зигмунд Ропич казва, че семейството отчаяно търси отговори и не е чуло много от служители на кубинската гранична охрана, които ръководят издирването.

„Ние просто искам брат ни вкъщи. Те отнемат твърде много време и почти не ни казват нищо“, каза сестра му Савана Ропич пред CNN, потвърждавайки, че той е бил пътник на пътуването.

Корабът на Royal Caribbean Wonder of the Seas отпътува на 27 август от пристанището Канаверал, Флорида, тръгва на седемдневно плаване в западните Карибите, според маршрута.

Не е ясно как 19-годишният младеж е излязъл зад борда или точно колко време е бил във водата преди това започна издирването му. Екипажът на борда на кораба „незабавно започна операция за търсене и спасяване и работи в тясно сътрудничество с местните власти“, се казва в изявление в сряда на Royal Caribbean.

Жителката на Роуд Айлънд Джена Изо, която беше на круизния кораб, използва приложение за запис на глас, за да улови момента, в който капитанът е казал на пътниците за търсенето.

„Всъщност имаме доклад за човек зад борда. Забавихме кораба“, каза капитанът на кораба на пътниците по интеркома, според гласовата бележка, която Изо сподели с CNN.

„Обърнахме се и се връщаме към позицията, в която бяхме по това време“, продължава записът. „Ще започнем операциите по търсене и спасяване с нашата спасителна лодка, с нашия прожектор, с нашия екипаж навън и на път да търсим и чуваме каквото и да било.“

Иззо също засне нощно видео, което показва как спасителен екип използва прожектора на кораба за търсене във водите. Круизният кораб е търсил три часа, преди да продължи към Големия Кайман, според Izzo.

Сега кубинската гранична охрана води издирването на Ропич, според сестрата на Ропич и говорител на бреговата охрана на САЩ.

Савана Ропич каза в петък, че американското консулство се е свързало със семейството и е казал, че кубинската гранична охрана „ще спре търсенето в океана и ще извършва само търсене по крайбрежието и сушата.“

CNN достигна се обърна към служителите на кубинската гранична охрана за информация, но все още не е получил отговор.

Корабът, който има капацитет от 5606 гости, е планиран да се върне в пристанище Канаверал на 3 септември, според компанията.< /p>

За повече новини и бюлетини на CNN създайте акаунт на CNN.com

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР