19-годишен американец, който в новогодишната нощ в Манхатън нападна полицаи

...
19-годишен американец, който в новогодишната нощ в Манхатън нападна полицаи
Коментари Харесай

Обвиниха американец за нападение с мачете над полицаи на Таймс Скуеър

19-годишен американец, който в новогодишната нощ в Манхатън атакува служители на реда с мачете, беше обвинен в " опит за ликвидиране на служители на реда ", заяви нюйоркската полиция.

Тревор Бикфорд е упрекнат, че е нападнал трима служители на реда тъкмо пред зоната за сигурност на Таймс Скуеър, където в новогодишната нощ се събират хиляди нюйоркчани, прецизира Агенция Франс Прес.

Той удари двама служители на реда по главата, без да заплаши живота им, преди да бъде обездвижен от различен служител на реда, който стреля със служебното си оръжие и го рани в рамото. Според нюйоркската полиция, която към момента не е предоставила повече детайлности, младият мъж е от Уелс, дребен град в североизточния щат Мейн. Според американските медии неотдавна той е посочил признаци на ислямска радикализация и е бил обвинен, че желае да извърши гибелен атентат.

Според анонимни източници, представени от CNN, той е носел дневник, в който е изразил желанието си да се причисли към афганистанските талибани и да почине като страдалец. Според " Ню Йорк Таймс " в дневника той е написал прощално писмо до майка си.

Федералната полиция го е разпитала в средата на декември, откакто негов родственик им е разказал за джихадистки изказвания, и е следила активността му в интернет, оповестиха чиновници на NBC при изискване за анонимност. Отделът за битка с тероризма на ФБР взе участие в следствието, удостовери началникът на нюйоркската полиция Кичант Сюъл на конференция в неделя, без да дава детайлности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР