189 млн. лв. ще е бюджетът на Община Русе през

...
189 млн. лв. ще е бюджетът на Община Русе през
Коментари Харесай

Пенчо Милков: Бюджетът ще е 189 милиона лева, не разпродаваме масово имоти

189 млн. лева ще е бюджетът на Община Русе през тази година, а средствата за асфалтиране ще са в пъти повече, съобщи на сесията кметът Пенчо Милков.

Само за междублоковите пространства са планувани 3 млн. лева, настрана за „ Комунални действия “ за асфалтиране ще има 2 млн.лв., осведоми

Той разяснява финансовото положение във връзка обвиняванията на опозицията от Съюз на демократичните сили, че общината разпродава всеобщо собствеността си и се е трансформирала в организация за недвижими парцели.

Темата бе подхваната още при започване на сесията от съветника от Българска социалистическа партия Иван Иванов, който разяснява, че това са внушения и не дават отговор на обстоятелствата. Той даде образец, че при предходното ръководство от продажби е имало доходи от 1,5 млн.лв., до момента в който през 2020 година са единствено 722 000 лева

Станимир Станчев от Съюз на демократичните сили репликира, че е традиция Българска социалистическа партия да се оправдава, когато е изправена пред своето изтощение. И съобщи, че русенци са задоволително интелигентни, с цел да преценяват кой и по какъв начин пази техните ползи. Той още веднъж напомни, че има провалени публични поръчки от администрацията.

В отбрана на локалната администрация излезе Асен Даскалов от Патриотите-ВМРО, който отхвърли изказванието за „ организация за недвижими парцели “. Като ръководител на комисията за общинска благосъстоятелност изясни, че за последните 2 години са гледани 226 преписки, от които 188 са с позитивни мнения. Направени са 73 търга с очевидно наддаване, което е една трета от всички преписки.

Наталия Кръстева от ГЕРБ също реагира, като съобщи, че в Общинския съвет има 7 групи съветници и е естествена процедура всяка група да има лична позиция по значими тематики. Според нея няма нищо неприятно в това да има рецензия, защото това оказва помощ да има разговор. А по време на приемни жителите също са споделили усещането си, че съвещанията на локалния парламент са се трансформирали в „ брокерски сесии “.

Кметът Пенчо Милков пък прикани съветниците да бъдат уважителни в последните две години от мандата, макар че съгласно него за част от присъстващите явно предизборната акция към този момент е почнала.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР