(1884 ~ 1959) Енергията на въздуха Когато се появяваме на

...
(1884 ~ 1959) Енергията на въздуха Когато се появяваме на
Коментари Харесай

Недостигът на кислород в организма най-често обяснява нашата уморяемост и главоболие ♥ Кацудзо НИШИ

(1884 ~ 1959)

Енергията на въздуха

Когато се показваме на света първото, което вършим, е да вдишаме. Отивайки си от живота, ние стопираме да дишаме. Животът на индивида изцяло зависи от дишането, от въздуха. Дишането е такава функционалност на организма ни, каквато са кръвообращението или храносмилането. Това е нещото, което ни е обещано от природата. Никой в никакъв случай не ни е учил да дишаме – родили сме се и незабавно сме почнали. 

Човекът може да диша и не доста чист и свеж въздух – подобен въздух е задоволителен, с цел да живеете и да не умрете. Но с цел да бъдете здрав и преживеете дълъг живот подобен въздух не е задоволителен. За това е необходим чист въздух кондензиран с О2. 

Веднъж си зададох въпроса – какво става в организма, когато не му доближава О2? А на актуалния човек непрестанно не доближава О2. Затова не Природата е измислила облекла за нас – измислил ги е самият човек. От Природата е било планувано нашата кожа да бъде открита, с цел да диша. Човекът би трябвало да диша с цялото си тяло, с цялата си кожа. Вместо това актуалният човек работи в пространства, където има малко свеж въздух. Човекът яде изкуствено приготвена храна лишена от естествен О2, а значи, от Енергията на Въздуха. Всичко това принуждава клетките на човешкия организъм да изпитват кислороден апетит, не им доближават светлина, въздух и О2. 

Недостигът на О2 доста постоянно е провокиран от неприятната циркулация на кръвта вследствие увреждане и непълноценна работа на капилярите. В подобен случай количеството на постъпващия в организма О2 не е еднакъв на количеството отделяна от организма въглена киселина. И организмът стартира да се отравя от отровите и въглената киселина. Това може да стане причина за голям брой болести. Хората, които прекарват малко на чист въздух, подлагат здравето си на сериозна заплаха. От дефицит на О2 могат да се получат всевъзможни заболявания. 

Но това към момента не е всичко. Изследванията демонстрират, че използваните от нас артикули изначало образуват в организма глюкоза, по-късно оцетна киселина, по-късно мравчена киселина и най-после се преобразуват във въглероден двуокис и вода. При дефицит на О2 вместо въглероден двуокис и вода в организма на индивида се образува неорганична оксалова киселина – доста нездравословно вещество. Тя образува соли, които на практика не се извеждат от организма, отсрочват се под формата на неразтворими съединения в клетките, тъканите, съдовете, образуват камъни, спомагат за възникването на заболявания на ставите, костичките на стъпалата, атеросклероза и други провали на съдовете. Освен това дефицитът на О2 води до образуването в организма на огромно количество окиси на въглерода, което е една от главните аргументи за пораждане на доста заболявания, включително и рак. 

Кислородът играе значима роля в обмена на веществата, усъвършенства кръвообращението, оказва помощ по-добре да се усвоят питателните субстанции. Той оказва помощ да се очисти кръвта като не й разрешава да се отравя и замърсява с боклуци и нездравословни отровни субстанции. Достатъчното количество О2 обезпечава на организма опция да възобновяване и подсилване на имунната система, т.е. опция да се получи по-голяма естествена отбрана от заболяванията. Освен това, той въздейства успокояващо и по едно и също време с това стимулиращо на нашата нервна система. Обогатяването на организма с О2 е ключът към живота. 

Над 90% от силата в организма се създава с помощта на постъпването в организма на О2. Колкото повече О2 получава човек, толкоз повече витална сила ще има. Нашата дарба да мислим, усещаме и действаме в доста връзки се демонстрира с помощта на силите на кислорода. Недостигът на О2 в организма най-често изяснява нашата уморяемост. От дефицит на О2 с организма може да стане всякаква тягост – от леко неразположение до сериозна болест. 

Ако имате малко сила, повода може да бъде дефицит на О2. Когато кислородът е малко, организмът взема ограничения: резервира силата като намалява нейното потребление. В резултат организмът просто не ни дава опция да използваме всичките си енергийни запаси и вие не сте в положение да си осигурите нито цялостно физическо натоварване, нито да се заемете с цялостна мощ с работа. При най-малкото напрежение вие чувствате отмалялост. 

Още един сериозен проблем: дефицитът на О2 не разрешава да се изведат от организма вредоносните микроорганизми и те свободно се развъждат. Обогатяването на организма с О2 може да стане способ за излекуване. Обогатяването на кръвта с О2 оказва помощ да се изведат токсините от организма и да се удържат вредоносните микроорганизми и възбудители на инфекцията на безвредно равнище, тъй като те не могат да се развъждат в кръв обогатена с огромно количество О2. Този факт би трябвало да ви накара да обърнете внимание на това каква значима роля играе дишането върху здравето. 

Високото наличие на О2 в кръвта също по този начин оказва помощ да се намалят безпокойството и нервността, които са причина за голям брой физически болести. От дефицита на О2 пораждат и честите главоболия. И да се преодолее главоболието постоянно оказват помощ не таблетките, а няколко дълбоки вдишвания и издишвания на чист въздух. 

Кислородът избавя тялото ни от токсини. Това става благодарение на кръвоносната и лимфната системи. Токсините и отровите циркулират по тялото разнасяни от кръвта и се утаяват като в боклукчийска кофа в лимфните възли. Ако не бъдат изгонени от там, възлите стартират да боледуват и отичат. Освен това оттова отровите попадат назад в кръвта, която сама се отравя от тези токсини и стартира да отравя целия организъм. Само дълбокото дишане на кондензиран с О2 въздух оказва помощ да се усили придвижването на кръв и лимфа, с цел да не се утаяват отровите в лимфните възли, а да се извеждат посредством органите за обособяване на организма. 

Но по какъв начин би трябвало да дишаме, с цел да може кръвта, лимфата и целия организъм да се насищат с О2 и да се очистят от токсини? Разбира се, би трябвало да дишате чист естествен въздух богат на О2. Но това не е всичко. Трябва да дишате вярно. 

Избрано от: „ Оздравяване на съдовете и кръвта “, Кацудзо Ниши, изд. „ Паритет “, 2010 година
Снимка: Katsuzo Nishi (1884-1959), изтъкнат японски инженер и преподавател по айкидо, основател на Система на здравето Nishi Shiki (1927 г.); aikidosangenkai.org

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР