186 са шофьорите, които са били глобени за каране в

...
186 са шофьорите, които са били глобени за каране в
Коментари Харесай

186 санкционирани шофьори, карали в бус лентите

186 са водачите, които са били санкционирани за каране в бус лента в София от началото на годината. Това е станало с камерите на Столичната община, които бяха инсталирани особено за задачата.

Там, където няма камери в София, има и голям брой нарушавания в бус лентите. Подобно е ситуацията и в спешните ленти на автомагистралите, когато няма надзор.

След монтирането на 40 камери на натоварени булеварди в София, секторите, които не се следят за нарушавания, не са доста. Кратка права на бул. „ Цариградско шосе” е измежду тях. За по-малко от 30 минути екипът ни снима 22 нарушавания. На този декор от Столичния автотранспорт регистрират спад на водачите, които си разрешават да карат в лентите за градския превоз.

„ Най-натоварените булеварди са „ Цариградско шосе”, бул. „ България” и бул. „ Данаил Николаев”. Откакто бяха поставени камери, към този момент няма толкоз доста извършители. Случва се, само че те са единици”, уточни Борислав Попов от Столичен автотранспорт пред Нова телевизия.

Не единици обаче, а много повече са нарушителите, които засече екипът ни на бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви” преди кръстовището с бул. „ Драган Цанков”. Най-вероятната повода за това е, че няма камери.След фотоси от общо 40 камери над бус лентите, от началото на годината са формирани 104 фиша и 82 акта.

Шофьорите с актове са двойни извършители.

„ Голяма част от камерите засичат и скоростта. Тези, които са с превишена от разрешената за бус лента, са с актове, другите, които нарушават единствено придвижването в бус лентата, с фишове”, изясни още Попов.

Броят на наложените наказания за каране в спешната лента на автомагистралата също е неочакван.

„ От началото на годината досега са 79 глобените с издадени наказателни постановления. Те са с 21 по-малко спрямо предходната година, само че може би това се дължи на епидемиологичната конюнктура, в която три месеца беше много поспряло движението”, разяснява инсп. Севдалина Атанасова от „ Пътна полиция”.

Очевидци изпратиха клип, в който при запушване на автомагистрала „ Хемус”, в неделя следобяд, за 30 секунди сниманите извършители са десетима.

„ Все още се обработват резултатите за август по тази причина не мога да ви дам точна статистика. Имаме относително завишение във връзка с данните от предходната година, особено в летните месеци”, добави инсп. Атанасова.

По информация на „ Пътна полиция” този тип нарушавания се управляват посредством камерите от полицейските коли. Санкцията е 1 000 лв., а за каране в бус лентата – 50 лева

От Столична община обявиха, че към този момент не възнамеряват закупуването на нови камери, с които да се управляват нарушаванията в бус лентите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР