180 години след рождението на Васил Левски Апостолът на свободата

...
180 години след рождението на Васил Левски Апостолът на свободата
Коментари Харесай

Апостолът на свободата стана център на политически скандал и разбуни духовете във Велико Търново


180 години след рождението на Васил Левски Апостолът на свободата стана център на политически скандал и разбуни духовете във Велико Търново.

С разпореждане на Министерски съвет от 13 април тази година старопрестолната община получи 20 000 лв. за образуване на честванията за годишнината от рождението на Левски. 5000 лв. бяха платени за тържествения обред. Останалите 15 000 лв. са за създаване на нов метод към паметника на Апостола в центъра на Велико Търново. Подход през днешния ден няма. Зад гърба на Общинския съвет беше поръчано да бъде направена статуя на лъв.
Незнайно по чия концепция, задание и поръчка пред паметника на Левски във Велико Търново, неотдавна за няколко часа се появи макет на двуметров лъв, с който да се тества публичното мнение дали с държавните пари да се направи статуя, която да добавя пространството.

Първият проблем е, че при отпущането на парите от страната за честванията на 180-ата годишнина от рождението на Апостола във Велико Търново искане за лъв не е направено. Вторият проблем е, че за градоустройствената смяна в обществената общинска благосъстоятелност няма решение на Великотърновския общински съвет.

Лъвът до Левски разбуни духовете на великотърновци:

Не може да сравняваш Левски с каквото и да е било друго създание, няма значение човек ли е животно ли е.

В това се влагат средства. Ако коства 100, те пишат, че е 1000 и всичко на нашия тил. Още камъни в нашия каменен град вместо да създадат някаква зелена, аква и прочие повърхност - разясниха поданици на Велико Търново.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Здравка Маслянкова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР