180 000 лв. приходи от продадени билети отчита за първите

...
180 000 лв. приходи от продадени билети отчита за първите
Коментари Харесай

180 000 лв. приходи от билети отчита до края на юли великотърновският театър

180 000 лева доходи от продадени билети регистрира за първите седем месеца на 2022 година Музикално-драматичният спектакъл «Константин Кисимов» въвВелико Търново. 64 представления са изигралиартистите до края на юли, а общият брой на феновете, които са ги посетили, възлиза на 12 000 души. Това демонстрира, че публиката се завръща в театралните салони с нов интерес и с ново усещанеза цената на изкуството, разяснява директорътна МДТ Васил Вълчев. Полагаме старания да върнеми даже да надхвърлим приходите от продажба на билети от преди интервала на пандемията, допълватой.

Девет са премиерните заглавия в юбилейния сезон на великотърновския спектакъл. На 14 юли с пищенконцерт-спектакъл, в който ловко бяха вплетениоткъси от знакови заглавия от театралния плакат, екипът на МДТ „ Константин Кисимов “ отпразнува70 година от основаването на професионален трагичен спектакъл в остарялата столица и 50 година от откриването на музикално-драматичния спектакъл.

Общо три концерта са осъществени от началото на годината. В навечерието на празника на Велико Търново бе премиерата на концерта «Отражения» с присъединяване на Орлин Горанов. Вторият сполучлив взаимен план е «Мюзикъл и рок» с музикантите от рок група Б.Т.Р. С него великотърновският спектакъл съумя да изпълни залите в пет града, а до 20 септември ще гостува в още пет. Истински подарък за феновете на музиката бе и концертът «Гласове и мандолини». Той е съвместнапродукция на оркестъра и хора на театъра с музикантите от Мандолинен квинтет „ София “.

Четири са премиерните спектакъли през този сезон. Първото ново заглавие за годината е „ Не сме от тях “ по Чудомир, като премиерата бе презфевруари. През март премиерно пред аудитория бешепредставен спектакълът «Хъшове ” по претекстове от повестта „ Немили-недраги ” на Иван Вазов. Оперетата на Имре Калман «Графиня Марица» и театрално-музикалният театър «Амадеус» садругите две нови заглавия в афиша на театъра. На огромен интерес от публиката се радва и премиерниятдетски мюзикъл „ Мечо Пух “ на АлександърЙосифов.

Още пет заглавия са играли великотърновскитеартисти на своя сцена и в турне. Сред тях сакамерният театър «На изток от рая» по едноименния разказ на Джон Стайнбек, мюзикълите „ Зех тъ, Радке! Зех тъ! “, „ Службогонци “ и «Вражалец», както и детскитемюзикъли «Патиланци» и «Четиримата близнаци».

На подиуми в общо 18 български града е гостувал от началото на 2022 година екипът на великотърновскиятеатър, като в някои от тях артистите са играли по 2, 3, даже 4 пъти. На софийска сцена да вземем за пример МДТ се е представял пет пъти все с различниспектакли – «На изток от рая», «Графиня Марица», «Хъшове», «Амадеус» и «Вражалец».

Най-продаван е концертът «Отражения» с присъединяване на Орлин Горанов. С него до края на юли театърът е излизал общо 10 пъти пред аудитория, а до октомври предстоят още 14 концерта в различниградове в страната. От заглавията на драмата най-игран е спектакълът «Не сме от тях» по разказитена Чудомир. Общо 12 са изиграните представления на мюзикъла «Мечо Пухо», който оглавявакласацията за най-продавано детско заглавие.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР