18 села от община Сливен ще могат да кандидатстват по

...
18 села от община Сливен ще могат да кандидатстват по
Коментари Харесай

Ето какво гласуваха общинските съветници в Сливен на днешната сесия

18 села от община Сливен ще могат да аплайват по Програмата за развиване на селските региони, стана ясно по време на днешната постоянна сесия на локалния парламент.

Двете оферти бяха признати единомислещо от общинските съветници. Те касаят даването на единодушие Община Сливен да бъде включена към Сдружения с нестопанска цел в социална изгода – Местна инициативна група (МИГ). Едното съдружие е „ МИГ-Твърдица ”, а второто, „ МИГ- Стралджа 2016 “. Така сливенските села, които граничат с тези от общините Твърдица и Стралджа, ще бъдат включени в Стратегията за водено от общностите локално развиване на двете локални инициативни групи за новия програмен интервал 2021-2027. Това са селата Блатец, Горно Александрово, Глушник, Драгоданово, Желю челник, Камен, Калояново, Трапоклово,  Бинкос, Бяла, Гавраилово  Голямо Чочовени, Градско, Малко Чочовени, Новачево, Селиминово, Струпец и Чинтулово. Читалища, търговци, аграрни производители и физически лица от тези обитаеми места, ще могат да се възползват и от опциите, които оферират и останалите Оперативни стратегии в България.

Всичките 41 точки получиха поддръжка на днешното съвещание. Сред тях са докладите за осъществяване на общинската стратегия за ръководство за 2021 година и за осъществяване на решенията на локалния парламент за второто полугодие на 2021 година, в това число и на регистрираните, като неизпълнени. Одобрение получи и докладът за активността на общинския съвет и неговите непрекъснати комисии за интервала 31 юли-31 декември 2021 година

Подкрепа получи и докладът за положението на общинската благосъстоятелност и резултатите от нейното ръководство по типове и категории за 2021 година, според Закона за общинската благосъстоятелност. Беше признат и докладът на Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните за миналата 2021 година

Единодушно единодушие бе обещано и за разкриване на процедура за отдаване чартърен на помещение в СУ „ Константин Константинов “ за стоматологичен кабинет. Беше избрана и датата за осъществяване на Националния детско-юношески сценичен фестивал „ Сцена под Сините камъни “-Сливен. Съгласно признатия статут на фестивала, уредниците афишират датата на провеждането му три месеца авансово. Той е плануван за дните от 24 до 26 юни.

В хода на сесията бяха прегледани още нормалните разпоредителни покупко-продажби с общинска благосъстоятелност, координиране и разработване на подробни устройствени проекти, тръжни процедури, както и разпределяне на финансови помощи на жители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР