18 са вече възрастните от дома в град Кула с

...
18 са вече възрастните от дома в град Кула с
Коментари Харесай

Болници в Лом, Монтана и София приемат заразените от дома за възрастни хора в Кула

18 са към този момент възрастните от вкъщи в град Кула с позитивни проби за ковид по данни на Регионалната здравна ревизия във Видин.
В дома са 43 души, измежду тях и тези с позитивни проби за COVID-19. От там не са излизали и хората от личния състав, които през вчерашния ден денем са били на промяна, оповестява Българска национална телевизия.

" Информацията след петък, когато станаха известни първите резултати - 2 позитивни проби на личен състав и 1 на домуваща, в неделя бяха взети проби на всички домуващи и вечра, в понеделник малко преди 17 часа, се оказа, че 16 проби са с позитивен тест.
На безусловно всички домуващи са взети проби. 16 нови плюс една проба от петък - 17 са позитивните проби на домуващите ", посочи кметът на Кула доктор Владимир Владимиров.

Областният спешен щаб е обезпечил извеждането на тези 17 домуващи в лечебни заведения. Те ще бъдат извозени. Всеки миг се чака да дойдат първите коли в лечебни заведения в Лом, Монтана и София.

Интересно е, че инфектираните нямат признаци. Двама от тях в събота са вдигнали температура малко над 37, сподели кметът на Кула.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР