18% от българите очакват 2018-а да бъде година на икономически

...
18% от българите очакват 2018-а да бъде година на икономически
Коментари Харесай

Над 1/3 от българите не очакват промени в икономиката на страната

18% от българите чакат 2018-а да бъде година на стопански напредък, а 26% - на стопански компликации. Това е близо 3 пъти по-оптимистичен резултат по отношение на края на 2016 година Най-голям – 38%, остава делът на тези, които не чакат промени. Данните са от 41-вото международно проучване „ Край на годината “ на „ Галъп интернешънъл “
По отношение на персоналното благополучие през отминаващата година, страната ни още веднъж е на последните места в света със стойности, близки до тези на страните от Европа - 45% се дефинират като щастливи, 10% - нещастни, 46% остават някъде в средата, а останалите се затрудняват да отговорят.
Общата наклонност за България е за повишаване на каузи на положително отговарящите спрямо края на 2016 година, обобщават откривателите. България е в благозвучие с страните от Източна Европа и е в „ златната среда “ измежду страните от Балканите, като на техния декор дори може да се одобри, като страна, споделяща повече оптимизъм.
Икономическият оптимизъм по света понижава в последните години. Изследването демонстрира, че 28% от популацията е оптимистично настроено за икономическото развиване през 2018, само че икономическият скептицизъм е 30%. 39% от изследваното население по света счита, че 2018 година ще бъде като цяло по-добра от 2017 година, което е с 13 пункта по-ниско спрямо предходната година. 23% чакат по-лоша година. 32% считат, че 2018 ще бъде същата като 2017 година, а други 6% не знаят.
Предизвикателствата пред бъдещето на Европейски Съюз и на Европа като цяло продължиха през 2017 година и сътвориха неустановеност, макар зародилите признаци на възобновяване в Европа. За пръв път икономическият скептицизъм в Европейски Съюз доближава до равнищата на скептицизъм в Русия. Мнозинството от руснаците (49%) чакат 2018-а да бъде като 2017 година в страната им.
Американското публично мнение е надълбоко разграничено в икономическите си упования за идната година.
Най-големи песимисти са в Италия, Гърция и Турция.
Гражданите на Нигерия, следвани от Виетнам, въпреки това са най-оптимистично настроени за идната година.
Мнозинството в Индия и Източна Азия чакат по-успешна година от сегашната, основана на впечатляващото показване на тези райони през 2017 година В Западна Азия обаче са много обезпокоени.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР