18-кратният шампион рали надпреварите Илия Царски призова всички свои колеги

...
18-кратният шампион рали надпреварите Илия Царски призова всички свои колеги
Коментари Харесай

Илия Царски с призив към пилотите за пътната безопасност

18-кратният първенец рали конкуренциите Илия Царски прикани всички свои сътрудници водачи да оказват помощ за повишение на пътната сигурност. Това става единствено няколко дни след нещастието край Своге.

“На първо място изричам съболезнования на околните на починалите. Няма по какъв начин случаите да спрат, само че най-малко можем да поставим старания да не бъдат толкоз доста. Ние имаме страхотни водачи и приканвам всеки един от тях да спомага. С един диалог те могат да бъдат от изгода “, съобщи Царски, който през годините е бил лице на две акции за сигурност на пътя – „ Шофирай рационално и не бъди играч на пътя “ и „ Обади се, като стигнеш “.

Според него се влага много в пътната инфраструктура и подобряването на настилката.

“Заболя ме от думите на Димитър Илиев, които се разпространиха последните няколко дни в обществените мрежи. Асфалтът не ни е отговорен, водачите са главната причина за произшествията. Несъобразената скорост и неспазването на закона също. Правителството поставя нужните старания, само че и ние самите би трябвало да помогнем “, добави най-титулуваният ни водач.

Царски счита, че на българите все различен им е отговорен за нещо.

“Направих си труда да направя едно следствие. То сподели, че всички пътни планове се извършват според техническата спецификация на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Всички материали, които се употребяват за асфалтови смеси са според европейските условия. Това се отнася е за каменните материали, които са с висок коефициент на настилката с гумите и дума не може да става, че асфалтовите настилки основават предпоставки за пътни катастрофи. Оказва се, че условията за асфалтовите смеси са взети от нормативната база на Германия. Магистралите ни се построяват със сплит мастик асфалт, който е в немските нормативни документи “, приключи Царски.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР