18-годишният Муса Укабир - това е основният заподозрян за извършване

...
18-годишният Муса Укабир - това е основният заподозрян за извършване
Коментари Харесай

Муса Укабир - основен заподозрян за нападението в Барселона

18-годишният Муса Укабир - това е главният обвинен за осъществяване на нападението с автомобил от през вчерашния ден вечерта в Барселона, оповестява изданието El Mundo.

Муса Укабир е брат на първото лице, което беше завъртяно в медиите като търсен от полицията. Дрис Укабир, чийто документи бяха открити в микробуса на нападението, се съобщи обаче в полицията, откакто медиите разпространиха името и фотографията му.

 Нападението в Барселона - дело на Ислямска страна онлайн
Нападението в Барселона - дело на Ислямска страна

Атаката е терористичен акт. Ван се вряза в хора в центъра на Барселона

Дрис Укабир съобщи в полицията, че няма нищо общо с терористичната офанзива и че документите му са били откраднати преди време. Не е ясно обаче за какво не е подал сигнал в полицията.

Още тази нощ се появи информация, че Укабир е дал сведения за своя брат като вероятен причинител на офанзивите.

До този миг са задържани трима души. С нападението са свързани и два автомобила - единият, с който бяха сгазени десетки хора в Барселона, другият - открит няколко часа след офанзивата на към 70 км. от Барселона, в град Вик.
Появи се и информация, че полицията търси още двама души и още един автомобил.

Поясите, които носеха петимата премахнати в Камбрилс терористи, са били подправени, заяви малко по-рано Ройтерс. Новината, обявена от премиера на Каталуния Карлес Пучдемон, е доказана и от специалисти по неутрализиране на експлозиви.

Тази нощ петима души с автомобил " Ауди " прегазиха хора в курорта Камбрилс в опит да повторят нападението от Барселона от през вчерашния ден следобяд. Полицията ликвидира терористите. В офанзивата в Камбрилс бяха ранени петима жители и един служител на реда.

Никакви взривни устройства не се открити и в автомобила, който открит в град Вик, на към 70 километра от Барселона. Той е бил паркиран наоколо до заведение за бързо хранен от веригата Burger King.

На този тепа съгласно проверяващите, терористите след нападението в Барселона са имали желание да употребяват този автомобил с цел да избягат в незнайна посока.

Видеокамери са снимали този автомобил, паркиран на това място още в сряда през нощта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР