18-годишният младеж Калоян Милев преби медицинска сестра в "Пирогов" преди

...
18-годишният младеж Калоян Милев преби медицинска сестра в "Пирогов" преди
Коментари Харесай

Богослов: От 150 вероизповедания у нас голяма част са опасни секти

18-годишният юноша Калоян Милев преби здравна сестра в "Пирогов " преди повече от година и половина, а малко по-късно се самоуби. Няколко дни по-късни татко му изрази догатки, че синът му е станал жертва на фракция. Подобно беше мнението и на приятелката на младежа, която тогава описа, че е забелязала промени в държанието на Калоян.

Именно за такива промени в държанието би трябвало да следим, с цел да не станат част от сходни придвижвания наши близки. За това приканиха пред Bulgaria on Air психологът Ина Антонова и Ралица Костадинова, която е правист и богослов.

"Като при всяко пристрастяване, настава първо отчуждаване, затваряне, липса на шерване, на доверие в общността, в която съществува сега индивидът. Рязка смяна във възгледите, че някаква висша мощ ще реши проблемите му, ступор, в който се изпада, чакайки идната среща с тази общественост, която се чака да реши проблемите му. Това са нещата, които се следят и при несъразмерен стрес ", изясни Ина Антова.

Юристът и богослов Ралица Костадинова пък разкри, че у нас има над 150 вероизповедания и доста от тях имат белези на деструктивни секти. Независимо, че са регистрирани, в случай че някой наш непосредствен желае да стане техен член, не би трябвало да сме спокойни.

"Има признаци, които би трябвало да се знаят. Винаги те са свързани с религиозни знаци. Те употребяват копнежа на човек към Бога ", описа още Костадинова.

Тя изясни още, че най-важното е, в случай че открием някакви признаци, да окажем нужната поддръжка на въпросния човек, с цел да я усети той в фамилията и с цел да не му се постанова да я търси на други места.

Психологът Ина Антонова пък добави, че най-важното е да знаем, че ние сме господари на живота си и на решенията, които взимам. И посъветва да приказваме с близки при някакви проблеми, а не да търсим общности, тъй като жертва на фракция може да стане всеки.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР