18-годишната Дебора Михайлова проговори след ужасната трагедия, която я сполетя

...
18-годишната Дебора Михайлова проговори след ужасната трагедия, която я сполетя
Коментари Харесай

Разминаване на фактите и любовен триъгълник с нарязаната Дебора

18-годишната Дебора Михайлова проговори след ужасната покруса, която я сполетя преди повече от месец.

Ученичката от Стара Загора, която бе нарязана с макетно ножче и остригана, а упрекнат за действието е 26-годишният изрод Георги Николаев Георгиев, записа особено видео, което разгласява във фейсбук.

 „ Косата ми ще порасне, белезите ще избледнеят, а вашата поддръжка ще остане вечно в сърцето ми “, написа Дебора в обществената мрежа под видео, в което изрича своите благодарности за поддръжката. „ Здравейте, положителни хора! Благодаря ви, че в този доста заплашителен миг за мен вие ме подкрепяте, мислите за мен, молите се за мен и се борите дружно с мен. Благодаря ви “, сподели Дебора.

Междувременно следствието по жестокия случай, потресъл цяла България, продължава, а в хода на дейностите изплуват спорни свидетелски показания и разминаване във обстоятелствата. Първоначалните полицейски разпити по данни на „ За истината “ съдържат показания на жертвата и на обвинявания принудител, на родителите на Дебора, на нейния предходен съкровен другар Росен и на още няколко очевидци, призовани по първото досъдебно произвеждане против обвинения за зверското нахлуване Георги Георгиев, написа Ретро.

Второто бе формирано на 29 юли тази година за закани за ликвидиране към Дебора. На момичето са осъществени разпити в два поредни дни – на 27 и 28 юни, от разнообразни проверяващи служители на реда. Свидетелските показания в двата протокола съответстват – по какъв начин мъжът е влезнал в детската стая, където тя седнала след баня по табиет с хавлията си, по какъв начин изглеждал като фигура и телосложение, с какви облекла е бил облечен, по какъв начин тръгнал към нея и това бил последният ѝ спомен, а идващото, което си спомняла, е по какъв начин си плиска лицето в банята на съседката си и т. н. Но в показанията ѝ от първия разпит тя споделя: „ Не мога да съм сигурна кой беше мъжът, който видях през вчерашния ден в стаята си… отново споделям, че по фигурата и част от брадата му, която видях, тогава си помислих, че това е приятелят ми Георги. Не видях обаче лицето му и не мога да съм сигурна, че е той “.

При втория разпит обаче Дебора твърди, че черните облекла и маратонките на маскирания мъж била виждала и преди, а телосложението и брадата на нападателя, макетното ножче и изключително мирисът на парфюма „ Черна орхидея “, който приятелят ѝ употребявал постоянно, ѝ дават учредения да твърди, че мъжът, появил се в рамката на вратата ѝ, маскиран и със сини медицински ръкавици, е бил точно Георги, само че той нямал ключове за жилището. Дебора изяснява, че постоянно забравяла да заключва входната врата, а майка ѝ го удостоверява.

А съседи от кооперацията не са свидетелствали пред пристигналите на мястото на произшествието служители на реда да са чули шумове, кавги или писъци от жилището на насиленото момиче. При полицейски разпит съседка на Дебора, при която тя изтичала за помощ след нападението, споделя, че била обезобразена, от раните ѝ течала кръв, а тя изглеждала в потрес, не серпантина да се движи и да повтаря „ нападнаха ме, нарязаха ме, кръвта ми изтича, ще припадна “. Но до момента в който било в жилището ѝ, момичето твърди, че не изпитвала никаква болежка. И едвам в болничното заведение схванала, че има строшен нос, голям брой порезни рани и охлузвания.

В показанията на майката на Дебора от първичния ѝ разпит се съдържат подробни данни за това къде живее момичето, къде учи, кои са приятелите ѝ. Споделя и усещания на щерка си, че предходният ѝ другар Росен бил хазартна персона и употребявал трева. По думите ѝ сред тях не е имало спорове, разделили се и той бил за малко в чужбина.

Като се върнал, отново се срещали с Дебора, само че криели връзката си. В протокола от разпита на Росен обаче е записано, че след раздялата им в края на 2022 година поддържали само другарска връзка. Росен е бил разпитан като последният, който Дебора твърди, че е бил в дома ѝ същата вечер за към час, преди нападението против нея.

За Георги майката споделя, че бил доста ревностен съгласно щерка ѝ, твърди, че е виждала и чатове сред двамата, в които той пишел на Дебора „ ще ти счупя главата “. В последните две-три седмици приятелят ѝ я заплашвал да ѝ „ отреже главата “, в случай че му изневери, само че директни очевидци на тези закани нямало, показва майката Ивелина.
Георгиев е женен и с 4-годишна щерка. Не е ясно дали брачната половинка му Криси е знаела за интимната му връзка с Дебора

В резултат на дейните следствия по двете досъдебни производства имаме безапелационни доказателства, че обвиненият Георги Николаев е причинител на закононарушенията, за които са му предявени двете обвинявания. Това съобщи на брифинг пред медиите районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.

По двете каузи са събрани доказателства, които „ се базират на всички осъществени досега процесуално-следствени дейности – разпити на очевидци, назначени експертизи, огледи на местопроизшествието, конфискувани материални доказателства и биологичен материал и други “, твърди още обвиняването.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР