18-годишната бургазлийка Станимира Атанасова извърши нещо невероятно. С помощта на

...
18-годишната бургазлийка Станимира Атанасова извърши нещо невероятно. С помощта на
Коментари Харесай

Истински герой! 18-годишната Станимира спаси 3 деца

18-годишната бургазлийка Станимира Атанасова извърши нещо необикновено. С помощта на двама продавачи на царевица младото момиче избави три деца от " мъртвака " на Северния плаж в града, написа " Труд ".

Малчуганите - към 9-годишни, влезнали сами да се къпят. Внезапно били връхлетени от двуметрови талази. Подводното течение, което в Бургас назовават сулган, ги подхванало и задърпало във вътрешността. Останали безпомощни, децата почнали да крещят към брега. Майките им ги чули, само че не знаели да плуват и изпаднали в нервност, виждайки по какъв начин главичките им като топлийки изчезват измежду вълните.

И тук се намесва Станимира - спасителката на Пети пост на Северния плаж.

18-годишното момиче се хвърлило мигновено във водата. Тя хванала едното от децата. Други двама мъже, които единствено преди пет минути влезнали да се къпят, чули виковете на майките и децата, видели по какъв начин спасителката се хвърля и се спуснали на помощ. Всеки от тях хванал по един хлапак и с общи старания ги извадили на брега при разплаканите им майки.

Спасителката на плажа се споделя Станимира Атанасова. Предстои й да приключи Руската езикова гимназия и идния май да бъде абитуриентка.

" Не се уплаших от случката. Тази година ми е първа като избавител, и този случай бе първи за мен. Запазих хладнокръвие. Влизайки в морето да оказа помощ на децата, мислех единствено, че би трябвало да се оправя, и че те са три, и още някой в близост би трябвало да подаде ръка. За благополучие, двама продавачи на царевица, одеве бяха влезнали да се къпят.

Денят беше доста парещ, а те си оставиха нещата покрай поста и ми се обадиха, че ще са във водата. Точно те ми помогнаха да извадим всички “, споделя Станимира.

„ Обичам да оказвам помощ на хората, по тази причина съм решила специалността, която ще избера, да е такава- да оказвам помощ и да поддържам. Може би ще стана доктор или преподавател ", разкрива момичето.

Преди да се върне в учебно заведение за последния 12-и клас, тя ще работи като спасителка на плажа.

Станимира е кореняк - бургазлийка. Баща й има сервиз за офроуд коли. Момичето плува чудесно и по тази причина решила да се опитва на вишката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР