18-годишна ученичка е станала жертва на онлайн тормоз. Телефонният номер

...
18-годишна ученичка е станала жертва на онлайн тормоз. Телефонният номер
Коментари Харесай

Пуснали телефона на ученичка в секс група, ГДБОБ ѝ заявили, че не могат да помогнат

18-годишна ученичка е станала жертва на онлайн тормоз. Телефонният номер на Стефани Иванова е публикуван в затворена група в „ Телеграм ”, където консуматори споделят нецензурен материали.

Нейният контакт е оповестен със известие, че на него искащите може да открият полови услуги против възнаграждение. Така от няколко дни насам момичето получава десетки нежелани известия и позвънявания, оповестява Нова ТВ.

В събота известия по Viber почнали да идват на телефона на Стефани през 10 минути.

„ Момчета ми пишеха за полови услуги, каквито аз не предлагам. Така разбрах какво се случва ”, споделя пострадалата.

Снимката ѝ е била открадната от профила ѝ във Viber. Тя няма концепция кой би могъл да направи това.

Ученичката се е обърнала към ГДБОП. „ Оттам ми споделиха, че няма по какъв начин да ми оказват помощ и мога единствено да препречвам всеки, който ми се обади ”, описа Стефани.

„ За страдание, това не е индивидуален случай. Не е безсмислено предлагането да блокира номерата. Но за мен диалогът е много по-сериозен в посока това по какъв начин я поддържат институциите. Ние като Център за безвреден интернет можем да помогнем. Призовавам я да ни написа или да се обади на телефон 124 123, с цел да може да ѝ спомагаме, да опишем този случай. Ние работим с „ Киберсигурност ” и ГДБОП и ще предадем сигнала ”, сподели в ефира на „ Здравей, България ” Яна Алексиева от Националния център за безвреден интернет.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР