18-годишен младеж от Хюстън бе обвинен вчера в опит за

...
18-годишен младеж от Хюстън бе обвинен вчера в опит за
Коментари Харесай

В САЩ задържаха 18-годишен, разпространявал информация как се правят бомби

18-годишен юноша от Хюстън бе упрекнат през вчерашния ден в опит за оказване на поддръжка на радикалната формация Ислямска страна и в разпространяване на информация по какъв начин се вършат бомби, заяви американското министерство на правораздаването.

Каан Серкан Дамларкая, който е американски жител, е бил задържан в петък в Хюстън по искане на федералната прокуратура, се споделя в известието на министерството на правораздаването, представено от Ройтерс. Дамларкая е задържан след следствие на ФБР, което е открило, че той се е готвел да замине за чужбина, с цел да се бие на страната на Ислямска страна, или в случай че не успее да замине, да извърши нахлуване в Съединени американски щати. Той разказал на сътрудници на ФБР под прикритие, както и на други източници по онлайн връзки, по какъв начин се вършат автомати АК-47 или AR-15 с елементи, които могат елементарно да се намерят, а също и по какъв начин се прави бомба от тенджера под налягане.
Според прокурорите арестуваният направил два несполучливи опита да отиде в Сирия. Той ще бъде изправен пред съда на 14 декември, показва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР