18-годишен бивш ученик от руско православно училище се самовзриви в

...
18-годишен бивш ученик от руско православно училище се самовзриви в
Коментари Харесай

Атентат в Русия! 18-годишен окървави женски манастир и почин...

18-годишен някогашен възпитаник от съветско православно учебно заведение се самовзриви в постройката на манастирското приблизително образователно заведение. Извършителят бе ранен; потърпевш е минимум още един младеж, заяви полицията, представена от Франс прес и съветски организации.

Атентаторът, употребявал самоделно взривно устройство, е умрял от загуба на кръв, осведоми ТАСС, като се базира на източник от органите на реда.

Според правохранителните органи, атентатът е станал в православната класическа гимназия в съседство с женския манастир Введенски Владични в град Серпухов край Москва.

Полицията към този момент изтегля учителския състав и учениците; данните за потърпевшите се прецизират.

Анонимни полицейски източници, представени от ТАСС, РИА Новости и Интерфакс, оповестиха за 7 ранени.

Задържан е мъж, влезнал в манастира преди детонацията.

Според известия в Телеграм, представени от електронния в. " Лента ", атентаторът възнамерявал да взриви устройството си по време на утринната молитва. Отначало седял на стъпалата край входа с мачете в ръц.

Устройството може да се е задействало инцидентно, допуска " Лента ".

Бившият ученик – Владислав Струженков, се увличал по компютърни игри, в това число такива със стрелби. Той обичал и трилърите, а един от обичаните му филми била поредицата „ Убийствен пъзел”.

Бившият гимназист е плануван нахлуване по време на утринната молитва, нo самоделното взривно устройство се взривило на входа.

Източници от проверяващите органи оповестяват, че младият мъж е носел със себе си и хладно оръжие, сходно на мачете.

Подобни атентати на публични места и в учебни заведения дълго време бяха необичайност в Русия, само че през последните години зачестиха, по-специално случаите със пукотевица, заради което по разпореждане на президента Владимир Путин наскоро бяха въведени по-строги законови правила за носене на оръжие.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР