18 дни след инцидента с кораба "Vera Su" все още

...
18 дни след инцидента с кораба "Vera Su" все още
Коментари Харесай

Кап. Богданов за "Vera Su": Дневниците са пренаписани с указания на корабособственика и застрахователя

18 дни след случая с кораба "Vera Su " към момента не са ясни аргументите плавателният съд да се отклони и да заседне в скалите. Според ръководителя на Българската морска камара - капитан далечно корабоплаване Богдан Богданов, дейностите на българските управляващи са закъснели.

"Не единствено нашата администрация, а страната закъсня прекомерно доста. Първото нещо, което трябваше, е представители на "Гранична полиция " да се качат без всякакво закъснение на кораба. Да се вземат корабните документи, в това число навигационния дневник, да се разпита екипажа и да се вземат проби за алкохол и опиати. Това следване да стане неотложно. Сега към този момент е прекомерно късно и по никакъв метод не може да се твърди, че екипажът е пил или е взимал упойващи субстанции ", изясни той пред Bulgaria ON AIR.

Според кап. Богданов е просрочен и водолазният оглед, а до момента в който се чака, на борда е допустимо дневниците да са манипулирани.

"Аз за себе си съм уверен, че тези два дневника, за които стана въпрос, са пренаписани според напътствията на корабособственика и застрахователя ", акцентира той.

Капитан Богданов е изготвил и разбор за проблемите на морското избавяне още през 2015 година Оттогава до през днешния ден обаче никой не взима под внимание написаното. Сега обаче се постанова България да търси помощ от чужбина, защото няма работещо звено за помощ при морски произшествия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР