176,01 лева става средно помощта за бедните. Това ще е

...
176,01 лева става средно помощта за бедните. Това ще е
Коментари Харесай

Вдигат на 176 лв. средно на месец парите за бедни

176,01 лв. става приблизително помощта за бедните. Това ще е реалност от 1 юни, когато сумите към този момент ще се дефинират по отношение на линията на беднотия – 504 лева, а не както е сега – по отношение на обезпечения най-малък приход, който е 75 лева и не е променян от 2018 година

Граница за достъп до това подкрепяне от страната обаче няма да е самата линия на беднотия, а 30% от нея, или 151,20 лева

Размерът на помощта е разликата сред тези прагове и действителния приход на фамилията.

Освен това съвсем двойно повече хора ще получават новите помощи, изясни зам. общественият министър Надя Клисурска пред “24 часа ”.

Най-облагодетелствани от измененията ще са безработните. От 1 юни те ще получават  още 3 месеца обществени помощи, даже да стартират работа . Това обаче може да се случва единствено един път годишно, с цел да няма злоупотреби.

Освен това  се съкратява на половина срокът, в който те би трябвало да са регистрирани в бюрата по труда – от 6 на 3 месеца . Условието към безработните да поставят 14 дни потребен труд, с цел да получават помощи, се понижава до 40 часа. В момента страната им ги стопира, в случай че откажат да изработят по 1/2 работен ден през половината месец.

И в този момент съществуват редица случаи, които освобождават огромен кръг хора от общественополезен труд – градинки не копаят самотни родители, тези с деца до 3 година, бременни и хора с трайни увреждания. Освободени са и тези, които се грижат за болен родственик или член от фамилията.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР