17-то поред издание на най-голямото кариерно изложение в България Национални

...
17-то поред издание на най-голямото кариерно изложение в България Национални
Коментари Харесай

Национални дни на кариерата стартират на 13 март, тази година форумът гостува в 8 града

17-то подред издание на най-голямото кариерно ревю в България „ Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот “ ще започва тази година на 13 март от хотел " Маринела " в София. Форумът, проведено от JobTiger с генералното спонсорство на Нестле България, предлага на младежите непосреден достъп до огромните компании, а на работодателите – опция да привлекат повече качествени млади чиновници.

Обхватът на ревюто се разраства и тази година, до 4 април в това число, то ще гостува в 8 университетски града - София, Варна, Русе, Велико Търново,  Свищов, Бургас и Пловдив и за първи път в историята на форума – в Габрово, заяви Светлозар Петров, шеф на JobTiger.

Рекорден брой компании - 170 - ще се включат със свои щандове в идното издание на Национални дни на кариерата, стана ясно още на конференцията за събитието, в което взе участие и Нели Ангелова, Мениджър Корпоративни връзки и Комуникации в " Нестле България ". Нестле България е общоприет спонсор на „ Национални дни на кариерата – Добра кариера, Добър живот “ за 15-та поредна година и непрестанно подпомага  интензивно младите в откриването на подобаващата за тях работа и ги приготвя за плавното прекосяване от академичната към професионалната сфера. Само предходната година компанията е сключила 42 нови трудови контракта с млади фрагменти и е провела над 30 събития с практична устременост за приготовление и сполучливо кандидатстване за работа, добави тя. По време на кариерния конгрес Нестле ще участва със собствен щанд и обичайните към този момент от няколко години CV работилници в четири града - София, Пловдив, Варна и Габрово. Освен практическите директиви по какъв начин се написа мотивационно писмо и CV тъй че, работодателите да бъдат впечатлени от претендента, представители на висшия и междинния мениджмънт в Нестле ще отделят време за беседи онлайн с посетителите на ревюто в четирите града. 

Една от неповторимите характерности на събитието е, че по време на него се оферират работни места освен в най-големите стопански центрове, само че и в по-малки обитаеми места, покривайки много от българските райони, добави Петров.

„ В последните години в България има изострен дефицит на инженери, електротехници и механически експерти. Това е и главната причина промишлеността да се развива, което доста ясно си проличава от покачвания интерес на бизнеса към градовете с механически университети. “ – сподели Светлозар Петров, шеф на JobTiger.

Тази година един от акцентите за пристигналите до залите ще бъде и усъвършенстваното потребителско преживяване. Посетителите ще имат  опцията да се потопят във виртуалната действителност (VR) на специфичните демонстрационни щандове. В София те ще са няколко на брой, на всеки щанд ще има налично друго наличие, тъй че единствено обиколилите цялото ревю ще съумеят да се насладят на всяка от виртуалните среди.

Ето и обстоен график с п рограмата на форума по дни и градове

13-14 март - София , Хотел Маринела, зали Sofia Grand и EFE;

19 март-  Варна , Юнашки салон;

21 март -  Русе , Русенски университет „ А. Кънчев “;

26 март-  Велико Търново , Великотърновски университет „ Св. Св. Кирил и Методий ”;

28 март -  Габрово , Технически университет;

29 март - Свищов , Стопанска академия „ Д. А. Ценов “;

2 април -  Бургас , Бургаски свободен университет.

4 април -  Пловдив , Международен Пловдивски панаир, Конгресен център;
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР