17 пункта на толсистемата не отчитали купените от шофьорите е-винетки

...
17 пункта на толсистемата не отчитали купените от шофьорите е-винетки
Коментари Харесай

17 пункта на ТОЛ-а не отчитали купените е-винетки

17 пункта на толсистемата не отчитали купените от водачите е-винетки в продължение на избран интервал от време, който тук-там е достигал до 30 минути. Информацията бе доказана пред „ Монитор “.

От толсистемата обаче не разкриват къде тъкмо се намират въпросните пунктове.

В сряда сутринта в ефира на Нова тв проф. Олег Асенов, който е член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ), изясни, че в пунктовете се е появил проблем в отчитането на заплатената винетка, който е отхвърлен. Оказва се, че вместо стикерът да стартира да работи от момента на закупуването, това е ставало 30 минути по-късно, като по този метод са ощетявани потребителите, които действително разполагат с по-малко време за прилагане на пътната инфраструктура.

Асенов сподели, че множеството проблеми са отстранени, само че поучава хората, откакто си закупят винетка, да ревизират в уеб страницата на БГТОЛ дали е дейна.

В последните седмици станаха известни значително случаи, че водачи си купуват винетки и 15-20 минути по-късно ги снимат с камерите на БГТОЛ и им сформират е-фишове Сред другите сигнали са за издаване на винетки с неверни данни, което донесло над 700 лв. санкции на водач, който платил за лек автомобил, само че се оказало, че стикерът е за ремарке.

От толсистемата осведомят, че при констатиране на случаи на закъсняло валидиране на винетките досега те са решени в интерес на потребителите и няма глобени водачи. През идващите три месеца пунктовете ще бъдат под непрекъснато наблюдаване и в случай че техническото наставление не бъде изпълнено и се установяват нови случаи, възпрепятстващи пътуването на водачите, е допустимо да бъде наложена най-тежката глоба - преустановяване на контракта сред националния снабдител на услуги и колегата.

От началото на 2020 година до момента са наложени 72 931 наказания за неплатена пътна такса - тол и е-винетка, включително платени обезщетителни такси, издадени наказателни постановления и издадени електронни фишове. За съпоставяне за същия интервал са продадени над 4,2 млн. електронни винетки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР