17 младежи получиха еднократна финансова помощ в размер на 3022

...
17 младежи получиха еднократна финансова помощ в размер на 3022
Коментари Харесай

По 3022 лв. за младежи в неравностойно положение по инициатива на президента

17 младежи получиха еднократна финансова помощ в размер на 3022 лв. по самодейността на президента „ Подкрепи една фантазия “. Това оповестиха от прессекретариата на президента.
Право да получат еднократна финансова помощ по самодейността имат младежите в неравностойно състояние, които не престават образованието си във висши учебни заведения или колежи. Тази година, вследствие на смяната на разпоредбите, студентите получиха по-висока еднократна стипендия.
По време на дарителската акция беше събрана сумата от 62 730 лв., която е най-голямата събирана досега. От тях 11 344 лв. бяха изразходвани за финансиране на абитуриентския бал. Остатъкът от 51 386 лв. беше разпределен във тип на еднократна финансова помощ за младежите, които са признати във висши учебни заведения. По-голямата част от тях са избрали механически и стопански специалности за своето университетско обучение. Трима студенти удостоверяват наклонността деца, израснали в домове, да избират образование в специалността „ Социални действия “.
Работата по президентската самодейност „ Подкрепи една фантазия “ сплотява напъните на Министерството на труда и обществената политика, Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Държавната организация за протекция на детето, Агенцията за обществено подкрепяне и Агенцията по заетостта. Инициативата обгръща младежите от профилирани институции през последните две години на междинното им обучение. Експерти от Бюрата по труда по места ги съветват за бъдещата им професионална реализация и предизвикват мотивацията им за продължение на образованието.
Сред провокациите към партньорските институции за развиване на самодейността „ Подкрепи една фантазия “ са действия в поддръжка на създаване на по-добри обществени умения на младежите в неравностойно състояние.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР