17-годишният български баскетболист Александър Гавалюгов попадна в сборен отбор (Next

...
17-годишният български баскетболист Александър Гавалюгов попадна в сборен отбор (Next
Коментари Харесай

Александър Гавалюгов ще участва със сборен отбор във финалите на турнира за подрастващи към Евролигата

17-годишният български баскетболист Александър Гавалюгов попадна в събирателен тим (Next Generation Select Team), с който ще взе участие във финалите на шампионата за подрастващи до 18 години към Евролигата (Adidas Next Generation). Финалите ще се проведат в края на седмицата (18-21 май) в литовския град Каунас, където предстоят и срещи от Финалната четворка на Евролигата по баскетбол за мъже (19-21 май). Там борба за купата ще води и гръцкият Олимпиакос, където играе българският национал Александър Везенков.

Юношата на Балкан (Ботевград) Гавалюгов към този момент взе участие в сходен събирателен отбор в един от квалификационните шампионати на конкуренцията за подрастващи в хърватския град Задар и остави положителни усещания. В Каунас сборният състав още веднъж ще бъде воден от някогашния съотборник на Александър Везенков в Барселона Петери Копонен, анонсира формалният уебсайт на Евролигата. Във финалите вземат участие осем тима, а останалите седем са домакините от Жалгирис, испанските Барселона, Реал Мадрид и Ховентут, гръцкият Панатинайкос и сръбските Цървена звезда и Мега Белград.



Участниците ще бъдат разграничени на две групи по четири, като отборът на Александър Гавалюгов ще бъде в група „ В “ с Жалгирис, Ховентут и Мега. Отборът на Next Generation Select Team ще започва с дуел против Ховентут на 18 май от 13:30 часа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР