17-годишен селскостопански работник почина от топлинен удар в Испания, съобщиха

...
17-годишен селскостопански работник почина от топлинен удар в Испания, съобщиха
Коментари Харесай

Жегата в Испания взе жертва

17-годишен селскостопански служащ умря от топлинен удар в Испания, оповестиха локалните управляващи, представени от Агенция Франс Прес. Това е първата потвърдена гибел, породена от рекордната топлинна вълна, която заля Испания и огромни елементи от Европа.

Младежът внезапно почувствал зашеметяване и макар че се е потопил в непосредствен плувен басейн, получил спазми, оповестиха от локалната администрация на Андалусия в Южна Испания.
Той бил откаран в незабавното поделение в прилежащия град Кордоба, където " умрял, макар направения му сърдечен масаж ", се споделя в изказването.

В момента Испания претърпява топлинна вълна с температури от над 40 градуса по Целзий в по-голямата част от страната. Жегата се чака да продължи до на следващия ден.

От общо 50 испански провинции, 34 са издали предизвестия за пожар , изключително в Каталуния, където пожарникарите се борят с потушаване на пожар, който към този момент изгори 6500 хектара земя.-->

Около 400 пожарникари се бориха с огъня през нощта, благодарение на самолети и хеликоптери.

Ръководителят на каталунското министерство на вътрешните работи посъветва популацията да вземе " оптимални защитни ограничения ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР