169 машини-снегопочистваща техника са били на терен през изминалата нощ

...
169 машини-снегопочистваща техника са били на терен през изминалата нощ
Коментари Харесай

Вижте каква е обстановката в София към 6.00 часа

169 машини-снегопочистваща техника са били на терен през миналата нощ и са работили по почистването на София от снега, оповестяват от Столична община.

Обработени са пътните платна на всички улици, по които се движи градският превоз, Южната дъга, общинските пътища свързващи селата на територията на Столичната община, както и рискови и стръмни сектори в регионите на София. Почистени са пътищата в естествен парк „ Витоша “- Драгалевци- Алеко и Бояна- Златни мостове. Към този част е почнало и почистването на вътрешнокварталните улици, както и на подлезите и методите към спирки. По прогноза снегът ще продължи да вали и денем и снегопочистващата техника ще остане на терен.

Три екипа на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ са правили обходи в южните региони и централната част на столицата, подпомагайки работата на Столичния инспекторат. Към момента се извършват всички направления на градския превоз.

В спешните центрове на Столичната община са намерили заслон 162 души. Призоваваме жителите да подават сигнали на телефон 112 за хора, останали без дом.

Напомняме на шефовете на търговски обекти и етажна благосъстоятелност да подхващат дейности по разчистване на прилежащите към постройките тротоарни площи, а на водачите на моторни транспортни средства да излизат на пътя единствено с добре оборудвани за зимата коли, както и да карат със съобразена с пътната конюнктура скорост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР