165 хотелски бази в цялата страна са изявили желание да

...
165 хотелски бази в цялата страна са изявили желание да
Коментари Харесай

Контра! Украинци масово напускат страната, хотели в Слънчев бряг отказват настаняването им

165 хотелски бази в цялата страна са изявили предпочитание да одобряват украински бежанци по държавната стратегия за 15 лв. дневно. Това заяви в Бургас ръководителят на Държавната организация по бежанците Мариана Тошева, която се срещна с регионалния шеф на Бургас Стойко Танков. На работна среща те разискаха опциите за настаняване в държавни бази и релокиране от комплекса, оповестява Флагман.

Тошева даде къс брифинг пред публицисти, в който заяви, че в последните дни се регистрира последователно отдръпване на украинските бежанци от България. На 23-ти май страната са напуснали 3076 украинци, а са влезнали 2170 индивида.

От през вчерашния ден стартира поетапното изнасяне на украинците от хотелите в Слънчев бряг. Интересът на сектора към новата стратегия, която планува заплащане за нощувка от 10 лв. и за цялостен интернат от 15 лв. дневно, обаче не е доста огромен.

Тошева не бе безапелационна, само че съгласно последните й данни, нито един хотелиер от Слънчев бряг, не е изявил предпочитание да приема бежанци при тези условия.

За сметка на това се записали почивни бази и еднозвездни хотели от Ахтопол и Китен. Държавната организация имала единствено едно изискване – в стаите да има легло, течаща вода и да няма плесен.

„ Личното ми мнение, като специалист е, че мярката за подкрепяне на бежанците за 3 месеца е доста подобаваща и след нея единствено най-най-уязвими групи би трябвало да се подкрепят. Другите хора имат задоволително време, с цел да си намерят работа и излязат на свободен наем “, добави Тошева.

Според последнни и неофициални данни единствено в Слънчев бряг и Св.Влас има над 60 хил.украински бежанци. Половината от тях са в частни квартири или на свободен наем, само че другата половина би трябвало да се изнесат от комплекса до края на месеца.

Те обаче не могат да бъдат настанени в държавни бази и единствената опция са хотели и почивни станции навътре в страната. Украинските бежанци обаче нямат сериозен интерес и някои от тях избраха да се върнат в родината си.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР