1600 първокурсници прекрачиха прага на най-старото висше търговско училище у

...
1600 първокурсници прекрачиха прага на най-старото висше търговско училище у
Коментари Харесай

Икономическият университет преизпълни държавната поръчка за прием

1600 първокурсници прекрачиха прага на най-старото висше комерсиално учебно заведение у нас – Икономическият университет във Варна, който следващата година ще празнува 100-годишен празник. Записаните са с 15% повече от държавната поръчка за банкет, заяви ректорът на ИУ-Варна проф. Пламен Илиев.

В одобрение към студентите той ги поздрави с избора им и им пожела: „През годините ще имате опция да откриете, че образованието във висшето учебно заведение е интервал на тествания, в който ще тествате желанието да постигнете фантазиите си. Пътят ви в професионален проект, вашата кариера, ще зависят от вашата храброст. Смелост да кажете на глас какво очаквате от нас, да отбраните концепцията си, да спорите с вашите преподаватели. Бъдете смели и отстоявайте своята позиция!“ Най-голяма конкуренция и тази година е имало за специалностите „Туризъм“, „Финанси“, „Мениджмънт“ и „Маркетинг“.

Сериозен интерес е регистриран и към новите бакалавърски специалности „Дигитални медии и ПР“ и „Мобилни и уеб технологии“, в които са записани общо над 100 студенти. 12 от първокурсниците в ИУ-Варна са признати с оптимален бал, стана ясно при откриването на новата академична година. Успех на студентите и преподавателите пожелаха кметът на Варна Иван Портних и регионалният шеф Стоян Пасев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР